IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy be akarják zárni a XV. kerületi Neptun Általános Iskolát. Minden előzmény nélkül április 10-én, egy pénteki napon tájékoztatták erről a tantestületet. Április 14-én pedig rendkívüli szülői értekezletet tartottak, ahol a KLIK tankerületi igazgatója és László Tamás fideszes országgyűlési képviselő jelentették be az aggódó szülőknek, hogy az intézmény jelenlegi formájában megszűnik, másik iskolába olvad be. A bejelentés sokkolta a pedagógusokat és a szülőket, akárcsak a diákokat.
A Neptun Általános Iskola körzetes iskola, a kerületrész közkedvelt iskolája, nem egy átlagos oktatási intézmény, hanem a pedagógusok és a diákok második otthona, emelt szinten tanítanak angol és német nyelvet is, komoly eredményeket érnek el versenyeken, az ökoiskola minősítést is megszerezték.
A 286 diák közül, akik itt tanulnak, 65 speciális nevelési igényű. A képviselőtársamnak adott válaszában már utalt arra, hogy ez a 286 jóval kevesebb annál a több mint hatszáznál, akit be tudnának fogadni, azonban nem tért ki arra, hogy a köznevelési törvény végrehajtási rendelete alapján ezt a 65 speciális nevelési igényű diákot 3-nak kell számolni. Így már nem jön ki az a szám, amit államtitkár úr említett. Hol máshol fogják vajon megkapni ezt az oktatást ezek a diákok?
Hasonló helyzetbe került a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola is, szintén most tudták meg, hogy be fogják zárni az intézményüket. Az egészségügyi szakképzés bázisintézményéből 1200 diák kereshet magának másik iskolát.
Tisztelt Államtitkár Úr! Miért kell április közepén, nem sokkal a tanév vége előtt, a tankönyvrendelési folyamat kellős közepén és az iskolai felvételik előtt pár nappal bejelenteni azt, hogy megszüntetik az iskolát? Tényleg fontosabb ennek az épületnek az átjátszása valakinek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), mint a diákok érdeke? Mihez asszisztál a KLIK?
Várom az államtitkár úr válaszát. (Taps az LMP soraiból. - Szórványos taps a Jobbik padsoraiból. - Varju László tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť