DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság 2015. április 23-ai ülésén megtárgyalta az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/3788. számú törvényjavaslatot.
Mint ismeretes, a plenáris ülés két héttel ezelőtt szavazott az állami földvagyonnal kapcsolatos törvények módosításáról, és miután az Országgyűlés kétharmados többsége nem fogadta el azokat a részeit a törvénycsomagnak, amelyekhez a jelen lévő képviselők kétharmados többsége kellett, ezért előállott egy olyan helyzet, amely koherenciazavart okozott volna a fennmaradó, úgynevezett feles részek vonatkozásában. Ennek megfelelően nyújtotta be a kormány mind az egységes javaslatot, mind pedig ahhoz a zárószavazást előkészítő módosító javaslatot. Ezek lényegében jogtechnikai koherenciát helyreállító, koherenciazavart elhárító módosító javaslatok voltak.
A zárószavazást előkészítő módosító javaslatok 5. pontját és egyben a háttéranyagnak is az 5. pontját a bizottság egyhangúlag elutasította, ugyanis ugyanezzel a szöveggel került benyújtásra az egységes javaslat, tehát szövegismétlés fordult volna elő.
A bizottság a zárószavazást előkészítő módosító javaslatot 24 igen szavazattal, 9 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta. A zárószavazás előtti jelentést és a zárószavazás előtti módosító javaslatot ugyancsak 24 igen szavazattal, 9 nem ellenében, tartózkodás nélkül fogadta el. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť