DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Van minimum egy miniszter az ön kormányában, akinek a teljesítménye, a zavaros ügyei és a hozzáállása minden létező minimumot alulmúl. Mivel Fazekas Sándor úr az interpellációimra és az azonnali kérdéseimre nem volt hajlandó személyesen válaszolni, úgy is mondhatnám, hogy elmenekült a kérdések elől, kétszer kértem tőle időpontot a minisztériumban, és egyszer sem fogadott, és miután én meglátogattam a minisztériumban, szintén nem hívott be a szobájába és beszélt velem azokról a kérdésekről (Derültség a kormánypárti padsorokban.), amiről elég hosszú ideje szeretnék vele értekezni (Közbeszólások a kormánypártok soraiból. - Az elnök csenget.), kénytelen vagyok személyesen miniszterelnök urat kérdezni és önhöz fordulni, hogy mégis meddig fogja ön, tisztelt miniszterelnök úr, a bukott miniszter kezét fogni.
Szeretném önt arra emlékeztetni, hogy Kiss Szilárd-ügyben elmarasztalhatatlan a felelőssége a miniszter úrnak.
Év elején letartóztatták ezt az embert Magyarországon, de Oroszországban már sok éve jogerős bírósági ítélet van ellene; pénzért árult schengeni vízumokat Kiss Szilárd úr. Na most, amikor arról kérdezem a tisztelt kormányt, hogy Kiss Szilárd úrral kapcsolatban mi az önök álláspontja, önök kitartanak amellett, hogy az export nőtt Kiss Szilárd úr miatt, holott világosan látszik, hogy ez az ember nem véletlenül bukott meg kétszer a nemzetbiztonsági ellenőrzésen.
A minisztérium 410 milliót kaszinózott el nem is olyan régen, amikor állítólag az ön egyértelmű utasítását nem tudták értelmezni, és a Hungária Értékpapír Zrt.-nél az adófizetők csaknem félmilliárd forintját eltapsolták.
De ott van, hogy Karcag polgármestereként segédkezett a Kun-Mediátor-ügy kapcsán Bróker Marcsinak irodához jutnia, tisztelt miniszter úr. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Na! - Dr. Fazekas Sándor: 2005-ben volt, tíz éve.)
Úgyhogy innentől elkezdve, én azt gondolom, miniszterelnök úr, önnek egyértelműen vállalnia kell a válaszadást azzal kapcsolatban, hogy meddig kívánja a miniszter úr kezét fogni, meddig kívánja őt a hivatalban tartani.
Köszönöm. (Taps az LMP soraiból. - Szórványos taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť