BANA TIBOR,

Full text search

BANA TIBOR,
BANA TIBOR, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Jobbik üdvözli a partnerségi és együttműködési megállapodást Mongóliával, és teljes mértékben támogatjuk ennek mielőbbi ratifikációját.
Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy ez az egyezmény tartalommal is megteljen, hiszen nagyon sok esetben a hasonló jellegű megállapodások ügyében az a helyzet, hogy az eredeti szándékokhoz képest aztán a végeredmény sokkal kevésbé lesz pozitív, és lényegében csak gesztusértékű marad a megállapodás. Bízunk benne, hogy ez esetben nem erről lesz szó.
Pozitív fejleménynek tekintem én is - ahogy államtitkár úr is utalt rá -, hogy tavaly decemberben megnyílt a magyar kereskedőház Ulánbátorban. Ezt mi is támogatjuk, hiszen a keleti nyitás politikáját jó néhány évvel ezelőtt már határozottan felvállaltuk, s a kereskedelmi kapcsolatok ilyen irányú bővítését is. És azt szeretném kérni államtitkár úrtól - nyilván nem a mongóliai kereskedőházra vonatkozóan, hanem az eddig megnyitott kereskedőházak ügyében -, hogy valamiféle beszámolót bizottsági keretek között vagy egyéb módon kaphassunk, hiszen meglehetősen nagy reményeket fűzött ehhez a kormány, és kíváncsiak lennénk arra, hogy hol is tartunk ez ügyben. Természetesen igyekszem követni az internetes oldalt és a különböző híreket, de azért ennél pontosabb információkra számítanánk ez ügyben.
Természetesen a nagykövetség újranyitását is pozitívumnak tekintjük, hiszen a két nép között egyébként is egy olyan kapcsolatról beszélhetünk, amely ezt mindenképpen szükségessé teszi, akár a múltunk, akár történelmi okok folytán. Így aztán ezt mindenképpen egy nagyon fontos lépésnek tartottuk. És arra lennék még kíváncsi, hogy a jövőre nézve milyen konkrét tervei vannak a kormánynak.
Mi a magunk részéről azt tudjuk mondani, hogy a Mongóliával való kapcsolatok további erősítésében érdekeltek vagyunk, az ilyen irányú egyeztetéseknek állunk elébe, és a saját javaslatainkat is a megfelelő fórumokon megtesszük ez ügyben. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)
(18.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť