DR. SIMICSKÓ ISTVÁN,

Full text search

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN,
DR. SIMICSKÓ ISTVÁN, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A kormányzat eddig is mindent megtett a látvány-csapatsportok támogatási rendszerének átláthatósága érdekében, a források felhasználását többlépcsős szakmai és pénzügyi megvalósíthatósági vizsgálat és ellenőrzési mechanizmus követi. Mindezek mellett a 2013-14-es támogatási időszakban közel 150 sportszervezetnél történt helyszíni ellenőrzés is. Az ellenőrző szerv feladata a támogatási összegek jogszerű felhasználásának ellenőrzése.
Én azt hiszem, hogy mindannyiunk közös érdeke, hogy amiről ön beszél, az megszűnjön, illetve ne lehessen ilyen típusú jelenségeket látni. Egy biztos, hogy az ön által mondott feltételezések kivizsgálására a minisztérium nem hivatott, ilyen esetekkel kapcsolatban bejelentés vagy feljelentés nem érkezett a minisztériumhoz. Azt tudom önnek javasolni, amennyiben konkrét esetről van tudomása, tegyen bátran feljelentést az illetékes hatóságnál, mert a mi érdekünk is, mindannyiunk érdeke is az, hogy a taoforrások rendeltetésszerűen, a sport érdekét szolgálva kerüljenek felhasználásra.
Egyébként a kormányrendelet szabályozza, hogy a támogató a támogatás juttatásáért a támogatott szervezet részéről semmilyen ellenszolgáltatásra nem jogosult, és az ezzel ellentétes megállapodás pedig semmis.
Kérdezett arról, hogy a támogatási összegek milyen mértékben kerültek lehívásra. Szeretném tájékoztatni önt arról, hogy a 2014-15-ös támogatási időszakban mindössze 122 milliárd forint igényelt támogatás érkezett. Jóváhagyott támogatás 70,9 milliárd forint, lehívott összeg 42,4 milliárd forint, a ’13-14-es időszakban 129 milliárd volt az igényelt, a jóváhagyott 75 milliárd, a lehívott összeg 55 milliárd forint volt. A ’12-13-as évben 118,9 milliárd igényelt támogatás volt, jóváhagyott 58,5 milliárd, lehívott összeg 43 milliárd, és a ’11-12-es, az induló időszakban pedig 94,8 milliárd igényelt támogatás érkezett, jóváhagyott 44,8, lehívott 33,5 milliárd volt.
Szeretném elmondani, hogy 3200 településből 880 településen valósult meg valamilyen sportlétesítmény. Azt hiszem, hogy ez önmagában eredmény, és 110 ezerrel nőtt a látvány-csapatsportágakban sportoló fiatalok, gyermekek száma. Ezt az össz nagy eredményt lássuk, nyilván a visszaélésekkel szemben pedig fel kell lépni, ez közös érdekünk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť