L. SIMON LÁSZLÓ

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ
L. SIMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm szépen mindenkinek a felszólalását. Összességében nem tudom másként értékelni a vitában elhangzottakat, mint hogy ellenzéki képviselőtársaim is támogatni fogják a javaslatot, hiszen egyetértenek a csökkentéssel.
Az egy másik kérdés, hogy a vitában megint abba a helyzetbe kerültünk, hogy teljesen mindegy, van-e rajtunk sapka, vagy nincs rajtunk sapka, lehet bennünket ütni. Ha valamilyen törvényjavaslatnál belátjuk, hogy más irányba kell menni, akkor az a baj, ha nem látjuk be, akkor az a baj. Tehát ellenzéki képviselőtársaimat láthatóan egyáltalán nem érdekelte az az egyértelmű képviselői szándék, hogy a magyar vállalkozásokat jobb helyzetbe hozzuk, és hogy egyébként egy korábbi hibás javaslatot korrigáljunk, mindenféle aktuálpolitikai eszközzel megpróbáltak fogást találni rajtunk. De valójában pont fordítva van ez, mint ahogy Varju képviselőtársam mondta. Nem mi vagyunk az álszentek, hanem önök, tisztelt képviselőtársam.
Azt mondani, hogy álszent dolog, hogy a vállalkozások érdekében tárjuk ezt a javaslatot a Ház elé és közben elvárni, hogy javítsuk ki a hibát, amit mi magunk okoztunk… Miért, képviselő úr, éppen mi történik? Nem azt csináljuk? Nem azt tesszük? Kinek az érdekében csökkentjük a jövedéki biztosítékot, ha nem éppen azok érdekében, akiknek fizetniük kell? (Gúr Nándor és Bangóné Borbély Ildikó közbeszól.) Azok pedig éppen azok a vállalkozások… Nem önök mondták, hanem Varju képviselő úr. Képviselő asszony, benn kell lenni a vitában és akkor tudja, hogy miről beszélek. (Bangóné Borbély Ildikó: Nem mondja!) Tehát mégis kinek az érdekében csökkentjük a jövedéki biztosítékot? Azok érdekében, akiknek jövedéki biztosítékot kell vállalkozóként fizetniük. (Bangóné Borbély Ildikó: Ez az! - Gúr Nándor közbeszól.) Nem is értem, nem is értem, hogy Varju képviselő úrnak ezzel mi a problémája. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.) Már elmondtam. Most én beszélek, nem ön!
Összességében azt tudom mondani, hogy hála a Jóistennek, a kormánypárti vezérszónoki felszólalásból az derült ki, hogy a kormánypárt és a kormány is támogatja Lázár miniszter úr és az én egyéni képviselői indítványomat. Az ellenzéki képviselőtársaimnál most kérem szépen, most kérem szépen, ki kell hogy derüljön az igazság, hogy akkor önök most a magyar vállalkozások pártján vannak vagy nem. Mert ha ebben a törvényjavaslatban is kivetnivalót találnak, és nem fogják megszavazni, hogy csökkentsük 22 millióról 20 millióra a jövedéki biztosítékot (Gúr Nándor: 18-ra!), akkor egyértelmű, hogy önök nem a magyar vállalkozások pártján állnak.
(18.40)
Magyar képviselő úrnak a bérfőzéssel kapcsolatos kérdésére - mert azt mondta, hogy államtitkár úrtól kérdezi (Magyar Zoltán: Bármelyiküktől.), nem volt szerintem Tállai államtitkár úr számára és az én számomra sem egyértelmű, hogy melyikünktől kérdezte, de én erre a kérdésre most nem kívánok válaszolni, mert azt gondolom, hogy ez Tállai államtitkár úrnak az asztala. Egyetlenegyet azonban tudok mondani (Közbeszólások az ellenzéki oldalról.), hogy a magyar kormány és a kormánypárti többség is elkötelezett a magyar pálinkafőzés ügyének a megoldása érdekében, de ez nem ennek a törvényjavaslatnak a témája.
Tisztelt Képviselőtársaim! Arra kérem önöket, hogy támogassák ezt a magyar vállalkozások helyzetét nagymértékben javító javaslatunkat.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť