LÁSZLÓ TAMÁS,

Full text search

LÁSZLÓ TAMÁS,
LÁSZLÓ TAMÁS, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A jövedéki biztosíték célja az, hogy a jövedéki alanyok által esetlegesen elmulasztott és a hatóság által feltárt adókötelezettség, illetve egyéb megállapított jogsértések esetén kivetett bírságok és köztartozások az állam számára behajthatók legyenek. Ez egy nagyon kemény megállapítás, ennek ellenére azt mondom, hogy ez a törvényjavaslat alapvetően egy vállalkozóbarát törvényjavaslat, hiszen arról szól, hogy a jövedéki termékekkel való kereskedés esetében figyelembe veszi a kormány és a két benyújtó képviselő azt a szándékot, amit a társadalmi felszólalások, az egyes gazdasági társaságok jeleztek a kormány részére. Sok olyan észrevétel volt, amelyek arról szóltak, hogy a biztosíték emelése önmagában a gazdaság fehérítését nem segíti elő, a kisebb mennyiséggel kereskedő vállalkozók a megemelt összegű biztosítékot nem fogják tudni kigazdálkodni, így kiszorulnak a piacról, ami a kormánynak, a Fidesz-KDNP által vezetett parlamentnek egyáltalán nem érdeke, valamint az a színesség is megszűnne, aminek jegyében több márka- és italkülönlegesség is eltűnhet a boltok és az éttermek kínálatából is.
Tehát ennek alapján azt mondjuk, hogy az a megoldás, amit ez a törvényjavaslat szándékozik az előterjesztésében megszavaztatni, alapvetően a gazdálkodás és a vállalkozói szféra támogatását szolgálja. Nem támogatja azt a sávos rendszert, nem támogatja azt a megoldást, ami a 2010-es volt, hogy a jövedéki biztosíték mértékét drasztikusan megemelje, sőt közel 10 százalékos csökkentést javasol, a 22 millió forint összegű jövedéki biztosítéknak az alkoholszármazék, sör, bor, pezsgő és egyéb alkoholtermékek esetében 20 millió forintra történő csökkentését.
Kérem a tisztelt parlamentet, hogy szavazza meg ezt a vállalkozóbarát törvényjavaslatot. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť