DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A Szlovénia és Magyarország közötti védelmi együttműködés rendkívül szoros és sokrétű. Egy megállapodás szerint Gripenek is védik Szlovénia légterét, a szomszédos országnak ugyanis nincsenek harci repülőgépei, márpedig korunknak egyik legfontosabb fenyegetettsége a nemzetközi terrorizmus, amelynek civil légi járművek elterelése és fegyverként való használása is az egyik eszköze lehet. A NATO ezért tekinti fontos feladatnak a tagországok egységes légvédelmi rendszerének fenntartását, a légtérrendészeti feladatok megnyugtató rendezését.
Szövetségesi hozzájárulásként 2004 óta Olaszország látta el a szlovén légtér védelmét. A tervek szerint hazánk is bekapcsolódik a szomszédos ország légtérrendészeti feladatainak ellátásába. Kérdezem tisztelt államtitkár urat, hogy milyen nyilvános információkkal tud szolgálni az együttműködésről, annak részleteiről. Várom megtisztelő válaszát. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť