SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Igen, nagyon szeretnék szólni, mert nagyon megihletett a vallásháborús Németh Zsolt szektabeszédje, és erre szeretnék reagálni, ezért egy picit későbbre halasztanám a Mikola államtitkár úr által kért szakmai higgadtságot, mert nagyon-nagyon szemléletesnek látom azt a képet, amit a miniszterelnökünk látnokilag meglátott, hogy kinyitjuk az ablakot Amerika felé, csak felteszünk egy szúnyoghálót. De ezek szerint a Jobbikon meg rajtunk kívül senki nem látja, hogy ezen az ablakon elefántok akarnak bejönni, és ez a szúnyogháló semmit nem ér. Ezek szerint nem lehet azt látni, hogy azok, akik be akarnak rontani a multik képében, tönkretehetnek mindent, ami bent van. Ebből adódóan ez a szúnyoghálós példa nem jó. Körülbelül ennyit érnek ezek a tárgyalások, meg hogy mit lehet rajta finomítani. Ezért van az, hogy nagyon nehezen tudunk ebben hinni.
Ugyanígy megcsikordult a fogam a beszéd közben, amikor a fenntarthatóságot és a szabadkereskedelmi egyezményt párhuzamba hozta. Ez nagyságrendileg az a költői kép, mint ha azt mondanánk, hogy hát igen, szükség van egy világháborúra ahhoz, hogy a béke eljöjjön. Körülbelül így van szükségünk erre a szabadkereskedelmi egyezményre, ami az én véleményem szerint mindennel szembemegy, amit a Fidesz képviselt az elmúlt négy évben, tehát a nemzeti önrendelkezéssel, a kis- és középvállalkozásokkal, a gazdaságunk lábra állításával, a belső piacok fejlesztésével. Mindezzel szembemegy az, hogy ezt egyáltalán tárgyalni kell. Nyilván meg lehet vizsgálni azt, hogy ebből lehet jól vagy rosszul kijönni, de ez olyan, mint a törött láb, ahol lehet nézni, hogy csak az egyik cipő kopik, de ettől ezt még jól felfogni nem nagyon lehet.
Megköszönöm a Jobbiknak és Schiffer képviselőtársamnak, hogy a GMO-ra reagált. Vejkey képviselő úr aggodalmaira csak annyit szeretnék elmondani, hogy az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményben már szerepel az a mondat, hogy „a biotechnológiai termékekre vonatkozó szabályozás által kereskedelemre gyakorolt negatív hatások minimalizálása” a cél. Tehát nagyjából lehet látni azért, hogy a GMO tekintetében merre megy ez az egész, és nagyon sok reményünk azért nincs. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť