SZELÉNYI ZSUZSANNA

Full text search

SZELÉNYI ZSUZSANNA
SZELÉNYI ZSUZSANNA (Független): Köszönöm szépen. Nagyon meglep engem, hogy az LMP és Jobbik is egy tárgyalás alatt lévő megállapodás elkaszálását célozza akkor, amikor ez nyilvánvalóan nem egy akármilyen volumenű kezdeményezés. Nyilvánvalóan nekünk az a célunk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki belőle. Már korábban elmondtam, hogy szerintem civilizációs jelentősége van ennek a partnerségnek, és amikor erről beszélek, az azt is jelenti, hogy a XXI. században vagyunk. A valódi kihívása ennek a tárgyalássorozatnak Európa számára nem az, hogy lesz-e vagy nem lesz, mert ha nem lesz, az nekünk nagy baj lesz, hanem az, hogy képes-e a XXI. században a szabad kereskedelmet összeegyeztetni azokkal az emberi életet óvó, az egészséget óvó, a természetet és a jövőt óvó elvárásrendszerrel, amelyben Európa magas szintre elért, ezeket meg tudja-e oldani a nemzetközi tárgyalópartnerekkel.
(Az elnöki széket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Ugye, az LMP is rendszeresen tudásalapú társadalomról beszél: annak az innováció az alapja. Amikor a magyar startupok, a kezdő vállalkozók, akik piacképesek, és egyébként a magyar gazdasági növekedés alapvető képviselőinek tekintjük őket, ahogy kijönnek a garázsból és repülőjegyet tudnak venni, rögtön a Silicon-völgybe mennek, hogy ott nyissanak irodát, akkor bizony ezeket a dolgokat meg kell fontolnunk.
A valódi kihívás az, hogy hogyan tudunk úgy részt venni a globális világban, hiszen ez egy tagadhatatlan, létező valóság, amit nem vehetünk figyelembe, de az semmire nem jó számunkra, hogyan egyeztetjük össze azokkal a komoly európai természetvédelmi és az emberi életet védő vívmányokkal, amelyekre egyébként olyan büszkék vagyunk. Ez itt a tét, és ettől ez egy civilizációs kérdés. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť