TAKÁCS SZABOLCS FERENC,

Full text search

TAKÁCS SZABOLCS FERENC,
TAKÁCS SZABOLCS FERENC, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Röviden azért kértem szót - és köszönöm a lehetőséget -, hogy reflektáljak Ujhelyi István képviselő úr felvetésére. És nem azért, mert arra hívta fel a figyelmemet, hogy miközben én itt bent a parlamentben mondok valamit, addig a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Parlament falain kívül valami mást csinál. Az álmoskönyv szerint nem jó persze, ha az ember mást mond, mint a főnöke, különösen nagy nyilvánosság előtt, de nem ezért kértem a lehetőséget. Hanem arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy amit én mondtam, és amit a miniszterem tett, az nincs egymással ellentmondásban, sőt. (Dr. Schiffer András: Na!) Sőt, ha visszaidézhetem az imént elmondott hozzászólásomat, azt mondtam ebben, hogy a kormánynak is az a célja, hogy ebbe a konzultációba vonja be a gazdasági élet, illetve a társadalmi élet szereplőit. (Dr. Schiffer András: Nem ezt írta alá Lázár János!)
Itt a kezemben van, képviselő úr, egy olyan kiadvány, amit három szervezet jegyez, a Greenpeace, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Védegylet. Öt pontban határozzák meg az aggályaikat a TTIP kapcsán. Ha megengedik, ezt idézném: aggályaik vannak a titkos tárgyalásokkal, a felhígított szabályozással, a titkos magánbíróságokkal, az utólagos egyoldalú szerződésmódosítással kapcsolatban, ne a multik érdekeit képviseljék, hanem az emberekét. Ez teljesen összhangban van a kormány megközelítésével is.
(13.00)
A miniszter úr ezt kívánta demonstrálni, egyébként a társadalmi konzultáció jegyében. És itt van egy másik mondat: a Greenpeace, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Védegylet szerint meg kell akadályozni, hogy a készülő EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény veszélybe sodorja a jövőnket. Ezzel is egyet tudunk érteni, ezért is fejeztük ki ezzel az egyetértésünket. És van még egy mondat: a készülő szabadkereskedelmi megállapodás elsöpörheti a környezet- és természetvédelem évtizedek során küzdelmesen kivívott eredményeit, és befagyaszthatja a jövőbeni szabályozásokat.
Nyilvánvalóan ez nem érdekünk, a kormány is abba az irányba törekszik, hogy ezek ne valósuljanak meg, és a miniszter úr is támogatja azokat a társadalmi, civil kezdeményezéseket, amelyek egyébként a fentiekben felsorolt érdekek érvényesülését szorgalmazzák, és ebbe az irányba hatnak. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť