TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! Mindenekelőtt szeretném felajánlani a segítségemet. A legközelebbi alkalommal, ha szóbeli kérdést tesz föl, szívesen adok pontos információkat, mert úgy hallottam a kérdéséből, a hozzászólásából, hogy nincs minden információ birtokában. (Ander Balázs: Köszönöm.) Hadd segítsek benne! Hadd erősítsem meg, hogy 750 kilométernyi útépítést már bejelentett a kormány 2020-ig, de bízunk benne, hogy 1000-1500 kilométer lesz a végleges hossza annak, amivel a meglévő, 4000 kilométeres hálózat fog bővülni.
Ami nagyon fontos: a balatoni bringakör 240 kilométeres komplett fejlesztésén túl számos települést összekötő kerékpárút épül majd meg, és lehet, hallott róla, de most nyitottuk meg újra a közlekedési operatív programnak a felhívását, és most, csak a mai napon sikerült aláírnunk öt megrendelőlevelet, elrendelést; pontosabban fogalmazva, legalább öt településsel ma már több számolhat azzal, hogy még ebben az évben befejezheti a kerékpárút-beruházását.
534 kilométer kerékpárút vagy kerékpársáv épült meg 2010-től 2014-ig, és nagyon bízom benne, hogy tartjuk azt az ütemet, amit az elmúlt időszakban, már ötödik éve folytatunk. Ami nagyon fontos, Magyarországon számos kampány is segíti a kerékpározás népszerűsítését. Ennek köszönhető az is, hogy Magyarország a harmadik helyen van Európában Hollandia és Dánia után, ahol ha megkérdezik az embereket, 100-ból 22 mondja azt, hogy a kerékpárt választja a fő közlekedési eszközül.
Ami nagyon fontos, hogy az egy, két és három számjegyű utak melletti hivatásforgalmi kerékpárutak építése láncot fog alkotni, és nagyon sok helyen már összefüggő rendszerek vannak kiépítve. Nagyon bízom benne, hogy ez láthatóvá fog válni. De talán ha emlékszik, most szombaton volt egy rendkívül szép rendezvény: Ópusztaszeren találkoztak a bringások, és hét olyan programot hirdettek meg, amely segítségével a hét határt átlépve szervezünk túrákat, ezzel is népszerűsítve a kerékpározást Magyarországon.
Tehát jó úton haladunk, és higgye el, mindent megteszünk annak érdekében, hogy továbbléphessünk. Köszönöm szépen a kérdését. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť