DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az utóbbi időben egyre több olyan esetről számolnak be a gyógyulni vágyók akár a sajtó, akár a közösségi média segítségével, amely a kórházi étkeztetés elégtelenségére utal. A cikkek és a beszámolók kivétel nélkül a kórházi ételadagok minőségi és mennyiségi kifogásával foglalkoznak, és egyértelműen kiolvasható belőlük, hogy a betegek - egyébként nem alaptalanul - egyre jobban fel vannak háborodva az étkeztetés minőségén.
Rendszeres, hogy egy szelet óriás párizsi és egy szelet kenyér jár vacsorára, vagy éppen diabéteszes betegnek fehér kenyér cukros dzsemmel, de találtak már kisdedeknek szánt ételben rovart és egyéb, oda nem illő dolgokat. Összegezve: színvonaltalan, egészségtelen és elfogadhatatlanul szégyenteljes az étkeztetés.
A közösségi médiában megjelent képek szerint egyébként tényleg csak szégyenkeznivalóra van okunk, mert több más európai kórházban is készítettek ilyen felvételeket a betegek, és bátran kijelenthető, hogy a kórházi koszt nevű Facebook-oldalon a megdöbbentő képek egyértelműen alátámasztják, hogy komoly gond van a magyar kórházi étkeztetéssel.
További probléma, hogy az új EMMI-rendelet alapján, amely meghatározza a közétkeztetésnek a kereteit, szintén 550 forintból kellene megfelelni annak az étkeztetésnek, ami folyik, úgy, hogy ez a térítési díj 2009 óta változatlan. Ebből tényleg csak egy kis vaj, egy szelet kalács jut vacsorára, és egy ízetlen leves ebédre.
Tisztelt Államtitkár Úr! Válaszoljon, kérem: mikor fogják emelni a kórházi étkeztetésre szánt összeget? Miért sajnálják a betegektől a jó kosztot? Az már köztudott, hogy mivel eteti a kormány a választópolgárokat, de most már az is világos, hogy mivel eteti a betegeket az egészségügyi intézményekben. A kórházi étkeztetés botrányos állapota újabb példa, hogy van az a pénz, amit a kormány sajnál az egészségügyre költeni.
Várom az érdemi válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť