HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszter Úr! Május 14-én tartott kormányülés utáni sajtótájékoztatóján az alábbiak hangoztak el: három nemzetközi menedzsert, pénzügyi vezetőt, személyzeti vezetőt és vezérigazgatót keres a Paks I. transzparens és gazdaságosabb működtetéséhez. Bíznak benne, hogy a lépés a kormány és a költségvetés, valamint a nemzetközi közvélemény számára is elfogadható eredménnyel jár - hangoztatta.
Tisztelt Miniszter Úr! A Paksi Atomerőmű működésében mindig a biztonság az első. A transzparencia és átláthatóság az atomenergiában megkérdőjelezhetetlen. Ezt nem írhatja felül semmilyen gazdasági és politikai érdek. Az atomerőművet minden pillanatban a szakma felügyeli minden szinten. A NAÜ, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség igazgatója a következőket nyilatkozta: tapasztalataink szerint a Paksi Atomerőmű mostani üzemeltetői kompetens szakemberek, egy sor biztosíték van arra, hogy ez a menedzsment a legjobban végzi a feladatát, és őrzi, biztosítja a nukleáris biztonságot.
Miniszter úr, az ön bejelentésével, azaz, hogy május végével leváltja a most működő erőmű saját szakemberekből álló vezérkarát, és helyükre külföldi fejvadászcéggel nemzetközi menedzsereket kerestet, bizonytalanságot keltett az ott dolgozókban. Pedig Pakson az első kapavágás óta, jöhetett bármilyen kormány, az a szemlélet volt az alapja mindennek, hogy az emberek csinálhassák a munkájukat, és ne szóljon bele a politika. Most egy bizonytalan, rossz munkahelyi hangulat kezd kialakulni a dolgozók között. Paks vezetésében nem menedzsmentszemlélet kell, hanem szakértelem. A vezetőknek együtt kell élni az ott dolgozók gondjával, bajával, és még ahhoz is kell érteniük, hogy hogyan működnek a blokkok. Az sem baj, ha egy nyelvet fognak beszélni majd az ott dolgozó emberek.
Éppen ezért kérdezem: kik számára szeretné biztosítani a vezetők tervezett leváltásával az átláthatóságot? Mi alapján született ez a döntés? Önöknek az üzembiztonság vagy a gazdaságosabb működtetés a legfontosabb? Terveznek-e létszámcsökkentést Pakson? Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť