LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőház! Először is szeretném megköszönni képviselőtársamnak a kitartó munkáját, amit az elmúlt időszakban végzett és reményeim szerint a jövőben is fog a Paksi Atomerőmű működésével és kapacitásfenntartásával kapcsolatban. A Paks I. kapcsán végzett munkája reményeket ébreszthet mindannyiunkban arra, hogy a paksi bővítés, illetve kapacitásfenntartás tekintetében pártjával ellentétben Paks mellett teszi le a voksot. Köszönöm, hogy tudomásom szerint ott volt a közmeghallgatáson is, képviselte, azt hiszem, hogy a frakciót, illetve jó néhány embert Paksról. Szeretném megköszönni, hogy munkájával hozzájárul ahhoz, hogy mindenki megismerje ezt a problémát, és egy korrekt párbeszéd alakuljon ki ennek a kérdésnek a tekintetében.
Először is önön keresztül és a nyilvánosságon keresztül is szeretném megnyugtatni Paks minden dolgozóját, hogy a kormány nem rosszabbá akarja tenni a működést, hanem a jelenlegi jó működést szeretné javítani. Nem arról van szó, hogy a működés biztonsága vagy a nukleáris kapacitás fenntartása és működtetése rovására szeretnénk bármilyen változást is elérni. Mi szeretnénk, ha a cég pénzügyei, személyzeti ügyei és a cég központi irányítása megfelelően átlátható lenne mindenki számára, elsősorban a nemzetközi szakmai közvélemény számára. Senki nem vonja kétségbe a biztonsági garanciákat, de szeretnénk, ha az üzemeltetés, a működtetés szempontjából is a teljes átláthatóság érvényesülne. Nem véletlenül nem beszéltem a műszaki igazgatásról, a műszaki menedzsmentről - beszéltem a pénzügyi, személyzeti igazgatásról és az igazgatóság összetételéről -, a műszaki igazgatósággal, úgy hiszem, a biztonsági eredmények alapján mindannyian elégedettek lehetünk.
Célunk az természetesen, hogy 25 év után pontosan megértse a parlament, a költségvetés, a törvényhozó és a végrehajtó hatalom, hogy milyen áron kerül itt előállításra az áram, ez milyen áron kerül át a Magyar Villamos Művekhez, a Mavirhez, milyen áron kerül továbbértékesítésre, majd legvégül milyen áron kerül át az ön által képviseltek vagy az általam képviseltek egyéni háztartásába. Tehát szeretnénk a folyamatot pontosan látni és hozzáférhetővé tenni mindenki számára. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť