KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! A múlt héten folytattuk részben a 2016-os költségvetés tárgyalását, és ha valaki elmélyült a különböző fejezeti kezelésű összegek tanulmányozásában, az láthatta, hogy a kábítószer-fogyasztás megelőzésére a jelenleginél is alacsonyabb összeget, 355 millió forintot szán a kormány jövőre. Csak itt a margó szélén jegyzem meg, hogy még a jövő évben is 600 milliót akarnak elkölteni nemzeti konzultációra.
A mai fiatalság körében, főként a szegénységgel sújtott térségekben, egyre növekszik a különböző szerek használata, s nemcsak a városokban, hanem a falvakban is emelkedik az úgynevezett dizájnerdrogok használata, számtalan elnevezéssel, és ismeretlen összetevőkkel. A kábítószer-használat már egészen kisgyermekeket is érint, 7-8-10 éves fiatalok jobban ismerik ezeket a kábítószereket, illetve azt, hogy mikor milyet lehet a piacon kapni, mint a szakemberek. De sokan a felnőttek közül is a kábítószerezésbe menekülnek a szegénység, a munkanélküliség és a kilátástalanság elől.
Ahogy én látom, a kormány csupán rendészeti úton akarja kezelni a problémát, tiltással akar megállítani egy olyan problémát, amit így szinte lehetetlen kezelni. Mire tiltólistára kerül egy új szer, jön a helyébe tíz másik.
Éppen ezért kérdezem, hogy miért csökkentik jövőre a kábítószer-fogyasztás megelőzésére szánt költségvetési forrásokat. Kérdezem továbbá, meddig akarják még agyonbürokratizálni, pályázatokkal kezelni a növekvő kábítószer-fogyasztás problémáját. Kérdezem továbbá, meddig akarnak még konferenciákon értekezni, protokollokat tervezgetni ahelyett, hogy azonnali és valódi intézkedések szülessenek. És ahogy a címben is lehetett olvasni: hány embernek kell még bekattanni, hogy önök észbe kapjanak? Várom megtisztelő válaszát, államtitkár úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť