DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Dunai Képviselőtársam! Én nagyon méltatlannak érzem, hogy azért nyúlnak nemzetközi példákhoz, hogy azt igazolják vele, hogy miért nem kell lépni. Szerintem ez nagyon árulkodó az önök hozzáállásáról.
Én nagyon szeretném egyszer végre megérni, hogy a Fidesz azért használ nemzetközi példákat, hogy inspirációt merítsen belőlük. Én akárhány szakterületen hallgatom önöket, mindig akkor jönnek elő a nemzetközi példák, amikor igazolni akarják azt, hogy valamit úgy csinálnak, ahogy mondjuk, véleményünk szerint nem helyes, vagy például most. Miért azokat az országokat sorolja, akik nem ratifikálták? Sorolja azokat, akik ratifikálták! Akarjon Magyarország odatartozni, akarjunk odamenni! Szerintem ez árulkodó volt, képviselőtársam.
A másik: jobbikos képviselőtársamnak mondom, hogy én nem tettem mást, mint szakmai érveket soroltam. Én nem vagyok jogász szakértője ennek a kérdésnek, nem véletlen az, hogy nemzetközi protokoll van arról, hogy egy ilyen helyzetben a mediáció nem egy tartható protokoll. De vitázzunk róla, beszéljünk róla, be kell nyújtani akkor a javaslatot, bizottságra kell venni, szakértőket meg kell hallgatni, viszont tudnunk kell róla, hogy Magyarországon pillanatnyilag egy olyan jogszabály van, ami a nemzetközi ajánlásokhoz nem idomul, vagy nem azokat követi.
Dunai képviselőtársamhoz lenne még egy kérdésem, még az előző felszólalásában mondta, hogy az isztambuli egyezménytől függetlenül szükséges ezt a határozatot elfogadni. Azt szeretném megérteni, hogy miért. Ha megtenné, hogy megindokolja nekem, hogy miért van szükség pontosan ezekre a kitételekre, vagy ezekre a véleményem szerint nagyon általános érvényű és nem számon kérhető javaslatokra ahhoz, hogy előbb-utóbb elérkezzünk az isztambuli egyezmény ratifikációjához. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť