DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Tisztelt Ház! Tisztelt Kormánypárti Képviselőtársaim! Amit önök elmondtak, hogy mire van szükség, az isztambuli egyezmény pont ezt tudja, úgyhogy ha önök azt gondolják, hogy ezekre mind szükség van, akkor semmi más dolguk nincs, mint a kormányt meggyőzni arról, hogy akkor végre ratifikáljuk ezt az egyezményt, mert az pontosan erről szól.
Azért szeretném önöket arra emlékeztetni, hogy az nem jó irány, hogyha elkezdjük csökkenteni a jelentőségét. Úgy érzem, hogy most már, azok után, hogy mindenféle kibúvót találtak, hogy miért nem kellene ezt ratifikálni, most már így lefokozzák az isztambuli egyezményt, hogy mi az nekünk, az a nagy nemzetközi szerződés, amikor van nekünk saját nemzeti stratégiánk. Szóval, azért egy kicsit ez, azt gondolom, enyhe túlzás. Egyrészt az isztambuli egyezmény nagyon konkrét célokat tartalmaz, amelyek nagyon egyszerűen számon kérhetőek, szemben ezzel a nemzeti stratégiával, amit önök letettek az asztalra, ez nem konkrét, és nem is lesz számon kérhető.
Biztosítani szeretném önöket arról, hogy ha mindenkiért aggódnak, aki erőszak áldozata lehet, akkor a Fidesznek és a KDNP-nek semmi más dolga nincsen, mint az, hogy végre elkezdjünk a két nem egyenlőségének a hiányáról beszélni ebben az országban, ugyanis - mint ahogy megbeszéltük - az erőszaknak a természetrajzában ez egy borzasztó erős vonás, az a szemlélet, hogy a tulajdonom vagy, az, hogy hierarchia van köztünk, és azt teszek veled, amit akarok.
Ez az a szemlélet, ami nagyon pusztító, és erre vannak külön módszerek, hogy hogyan lehetne azt elérni, hogy ebben az országban a két nem esélyeinek az egyenlősége megvalósuljon.
Az LMP által kezdeményezett eseti bizottság pontosan erről szólna, egy évig működne, ülne benne szakértő, minden pártból, frakcióból képviselő, független képviselő, bárki jöhetne, és végre előrehaladnánk ebben a témában, egy év múlva pedig letennénk egy jelentést, amely mentén elkezdhetnénk dolgozni. Nagyon sajnálom, hogy erről semmit nem hallok, hogy ez a bizottságunk hogyan áll, ellenben van egy ígéret arra, hogy önök majd létrehoznak egy albizottságot. Most akkor ez hogy lesz, esetleg ha erre az államtitkár asszony kitérne, hogy a két bizottság egyszerre fog működni, vagy pedig akkor mi nem kapunk esélyt arra (Az elnök csenget.), hogy a nemek közti esélyegyenlőségről beszélhessünk, ami, mint mondtam, ennek a problémának az egyik sarokköve. Köszönöm. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť