SZELÉNYI ZSUZSANNA

Full text search

SZELÉNYI ZSUZSANNA
SZELÉNYI ZSUZSANNA (Független): Köszönöm szépen. Két apró dolgot, megint csak az országok rangsorolásához. Nekünk nem kell más országokkal versenyeznünk, hogy milyen gyorsan léptetjük életbe az isztambuli egyezményt, nekünk több dolgunk van, mint másoknak. Azok az országok, akiket Dunai Mónika listázott, azoknak egy jelentős részében, Norvégiában, az Egyesült Királyságban, Svájcban, sokkal effektívebb védelmi mechanizmusok működnek már most, mint nálunk. Kevesebb nő hal meg. Nekünk több a dolgunk, és mi azért sürgetjük ezt, mert Magyarországon egyszerűen sokkal több nő hal meg. Ez azt jelenti, hogy a családon belüli erőszakos gyilkosságok azért fontos mutató, mert azokat ki kell vetíteni. Ugye, az sosem egyszeri alkalom, tudjuk jól, az mindig szisztematikus erőszak következménye. Tehát ha sok a gyilkosság nők ellen, családon belül, az azt jelenti, hogy nagyságrendekkel több nő szenved el családon belüli erőszakot, mint máshol, mert egyszerűen a prevenciós mechanizmusok meg a védelem nem működik. Én tudom, hogy ez időbe telik, de ilyen értelemben sajnos nem elég érdekesek számunkra más országok példái.
Az isztambuli egyezményre, meg a címére, meg hogy nevezzük-e ezt nőknek, vagy mit jelent az, hogy kapcsolati, én még egyszer azt szeretném mondani: ez az egyezmény egy ideológiamentes egyezmény. Ezt 48 ország mindenféle kormányai elfogadták, aláírták. Ezt kifejezetten a Harrach úrnak mondom meg a Sebestyén képviselő úrnak. Nem kell elleplezni azt, ami van. Nyugodtan beszélhetünk a valóságról. Az erőszak jellemzően nők ellen és jellemzően a családon belül történik, ezért ez a neve. És én attól még lehetek vagy ön lehet a család intézményének védelmezője, ez nem fog sérülni attól, hogy ha elismerjük azt, hogy sajnos a családban, ugyanúgy, mint máshol, mint másfajta kapcsolatokban az erőszak bizony-bizony működik. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť