PETNEHÁZY ATTILA,

Full text search

PETNEHÁZY ATTILA,
PETNEHÁZY ATTILA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Kereszténykonzervatív emberként talán nem ildomos, ha olyan megfogalmazással kezdek, habár magam részéről egyetértek magammal, hogy ez az a tett, amely megbocsáthatatlan.
Azt gondolom, a társadalom semmilyen szigorítást nem tart túlzottnak e tekintetben, nem hiszem, hogy bármiféle erős fellépés túlzottnak bizonyulna a közvélemény számára.
(10.20)
Mindenképpen a gyermekek testi-lelki fejlődése érdekében, ahogy ezt államtitkár úr is elmondta, az egyik alapvető dolog, hogy azon a helyen, ahol az ő fészke van, ahol otthonra kellene hogy leljen, ott biztonságban legyen; és itt el is jutottam a pedofília - ahogy a köznyelv nevezi - legsúlyosabb fajtájához, amikor egy hozzátartozó követi el a bűntettet a saját maga csemetéje ellen vagy a saját maga által nevelt csemete ellen.
Mint szülő, természetesen megrettenek ettől, és ennek az egyik nagy nehézsége még amellett - és talán mindenkit érzékeny érint az ilyen dolog, és nemcsak azt, aki szülő, hanem mindenkit -, hogy ez a fajta védtelenség talán a legszörnyűbb ebben a dologban; és hogy egy szülő milyen tehetetlen legyen. De ugyanakkor felmerül az is, az az örök dilemma, hogy mi az a határ, amikor még a szülő, mondjuk, egészséges éberségre neveli a gyerekét, és mi az, amikor már fölösleges félelmeket gerjeszt benne. Tehát nagyon nehéz a szülő dolga, ennélfogva azt gondolom, hogy a társadalom minél nagyobb felelősséggel kell hogy viseltessen, magyarán: számomra a zéró toleranciát jelenti ez a fajta tett.
Ahogy ez elhangzott, a 2007 júliusában az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága által elfogadott egyezményt hazánk 2010. november 27-én elfogadta, ehhez csatlakozott, és a büntető törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény az egyezménnyel összhangban a foglalkoztatástól eltiltásra, a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményre, valamint a gyermekek érdekét sértő, a család elleni bűncselekményre vonatkozó rendelkezései az egyezmény rendelkezéseinek megfelelnek és valamennyi, az egyezményben jelzett cselekményt büntetni rendelnek.
Jelen módosítás nemcsak azt a személyt tiltja el attól, hogy a jövőben gyermekekkel foglalkozzon, aki nemi szabadság elleni bűncselekményt követ el egy gyermek sérelmére, de azt is, aki egy gyereket szexuális tevékenység végignézésére kényszerít. És itt újból aláhúznám azt, amiről már államtitkár úr beszélt, hogy mekkora veszély a gyermekeink számára az internet, hogy milyen nehéz tanulási folyamat alatt vagyunk mi magunk, felnőttek is, hogy ettől hogyan védjük meg őket. Ebből is kiderül, hogy milyen sokrétű ez, és milyen módon kell éberekké válnunk nekünk, a gyermekeink körül élő felnőtteknek, és ez azt is mutatja, hogy talán valóban nem lehetünk elég éberek.
Nos, tisztelt képviselőtársaim, gondolom, mindannyian pártállásunktól függetlenül egyetértünk - és ezt nem gondolom, ezt biztosan tudom -, hogy gyermekeink védelme a legfontosabb; talán elhiszik, hogy a Fidesz-KDNP-pártszövetség, aki a családok védelmét tűzte ki az egyik fő feladatának, még inkább hangsúlyt fektet az ilyen és ehhez hasonló dolgok fontosságára, hiszen a család is sérül ezáltal, örök lelki terhet jelent az áldozatoknak. Egy család nem fejlődhet - hiszen egy család együtt fejlődik, nemcsak egy gyermek fejlődik, hanem egy család is együtt fejlődik - tovább sértetlenül, nem fejlődhet tovább olyan módon, hogy ez szolgálja mind az egyén, mind a társadalom érdekeit.
Úgyhogy a törvény szigora indokolt ebben az esetben, és arra kérem önöket, hogy támogassák a kormány előterjesztését. Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť