SZELÉNYI ZSUZSANNA

Full text search

SZELÉNYI ZSUZSANNA
SZELÉNYI ZSUZSANNA (Független): Nagyon érdekes beszélgetés, ami itt most zajlik, és fontos dolgokat tisztázunk. Az erőszakkal nagyjából 25 éve nagyon sokan komolyan foglalkoznak, és nagyon egyértelmű: az erőszak mindig hatalomról szól. Mindig! Akkor is, amikor háborúban zajlik az erőszak megmutatkozása, akkor is, amikor valaki valakit megöl vagy megver, akkor is, ha valaki valakire rákiabál, akkor is, ha nem figyel oda, amikor valaki beszél, mert nem tartja… - ezek mind a hatalomból eredő megalázás technikái. Ilyen a szexuális erőszak rendkívül durva formája, de mind a hatalomról szól: az enyém vagy, azt csinálok veled, amit akarok. Erről szól a szexuális erőszak.
Nem véletlen, hogy az áldozatai a legkiszolgáltatottabb emberek, gyerekek. A gyerekek közül is sokkal inkább azok, akik állami gondoskodásban vannak, mint azok, akik családban, de a családban is nagyon sok ilyen van, főleg ott - ez is elhangzott már -, ahol az anyát is bántalmazzák, nincs védekező eszköze a gyereknek. A gyerekek nem tudják magukat megvédeni.
Ezért a gyerekek joga alapvető emberi jog, és ezért az államnak és az állami intézménynek a dolga, hogy őket megvédje az olyan típusú hatalmi beavatkozásoktól, amelyek bárhol érhetik őket. Ez a hatalom és az erőszak természete. Ezért lehet, de nem érdemes arról beszélni, hogy milyen temperamentuma, betegsége vagy rossz beállítódása van az elkövetőnek.
Ezek elfogadhatatlan dolgok a mi kultúránkban, és így kell ezekre tekinteni. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az LMP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť