DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Miközben ön itt szociális kérdésről beszélt a parlamentben, ami egyébként egy nagyon helyénvaló dolog, itt képviselőtársa fotózgatta önt. Nyilván most egy jobb fotó készült az MSZP-frakcióról, mint akkor, amikor a szociális törvénynek zajlott a vitája június 12-én. Nem tudom, mennyire jó a szemük, onnan látják-e kedves szocialista képviselőtársaim, hogy hány ismerős arcot fedezhetnek fel az ülésterem ezen fényképén. (Dr. Varga László: Ne beszélj… - Heringes Anita: Szánalmas!) Amikor a szociális törvényről, amire ön most itt utalt a felszólalásában, képviselő úr, szó volt itt a parlamentben, sem ön, sem másik szocialista képviselőtársa nem volt itt. (Felzúdulás az MSZP soraiban. - Közbeszólás ugyanott: A KDNP… - Dr. Varga László: A nem létező pártnak nem létező frakciója…) Elmondták a vezérszónoki körben a véleményüket… (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget. - Folyamatos közbeszólások az MSZP soraiból.)
Látom, fájdalmas pontra tapintottunk az MSZP-nél, ezért ilyen nagy a hőbörgés. (Dr. Varga László: Nulla a támogatottságotok! Kerek szám! - Közbeszólás az MSZP soraiból: Inkább ne szólaljál meg!) Tehát akkor kicsit csöndesebb volt az MSZP frakciója, amikor a szociális törvény vitája volt, mert elmondták a saját felszólalásukat a vita elején, majd pedig utána, amikor tovább folytatódott a vita a szociális és gyermekvédelmi tárgyú törvényekről, akkor pedig távoztak innen az ülésteremből. Ez is jelzi azt a magatartást, hogy mikor fontosabb a Szocialista Pártnak ez, és mikor kevésbé fontos.
Kétségtelen, hogy 2015. március 1-jétől hatályba lépett a szociális ellátórendszer módosítása. Ennek eredményeképpen a jövedelemhelyettesítő támogatásokat immáron száz százalékban a járások utalják, ezzel az önkormányzatokat az önrész alól mentesítették, míg a kiadáskompenzáló támogatásokat az önkormányzatok adják, melyhez az állam több tízmilliárdos nagyságrendű támogatást nyújt, nyilván elsősorban azoknak az önkormányzatoknak, amelyeknek rosszabb az adóerő-képessége, tehát, amelyeknek kevesebb saját iparűzésiadóbevétele van, ott segít az állam nekik jobban. Szegeden is ebből lakhatási támogatást, hátralékcsökkentési támogatást és gyógyszertámogatást is tudnak nyújtani. De az állam részéről is, akik korábban rendszeres szociális segélyben részesültek (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét. - Dr. Harangozó Tamás: Válaszolj a kérdésre végre! Válaszolj a kérdésre! - Közbeszólás az MSZP soraiból: Szégyen vagy!), foglalkozatást helyettesítő támogatást…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť