Határozathozatal képviselő kizárásáról

Full text search

Határozathozatal képviselő kizárásáról
Másodsorban pedig: Novák Előd képviselő úr magatartását teljes mértékben elfogadhatatlannak tartom. Ugyan azt gondolom, hogy rendreutasítás és figyelmeztetés nélkül is jogom lenne az ülés hátralévő részéről eltiltani, azonban én megtettem a rendreutasítást és a figyelmeztetést. Ezért most kérdezem a tisztelt Házat, hogy egyetért-e azzal, hogy Novák Elődöt az ülés hátralévő részéről kizárjuk. Tehát magyarán szólva kezdeményezem Novák Előd képviselő úrnak az ülés hátralévő részéről történő kizárását. (Novák Előd: Mert Biszku Béla luxusnyugdíját nem lehet bírálni, azért!) Ilyenkor a Ház vita nélkül határoz. Kérdezem tehát a Házat, egyetért-e az indítványommal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy a Ház 94 igen szavazattal, 31 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett az indítványt elfogadta.
Megkérem Vona Gábor frakcióvezető urat, hogy az ülés hátralévő részében biztosítsa a rend feltételeit a frakció részéről. Ezért kérném szépen, hogy Novák Előd… (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Kivezessük?) Nem kérem a kivezettetését; arra kérném frakcióvezető urat, hogy legyen szíves, gondoskodjon arról, hogy Novák Előd úr vagy hagyja el az üléstermet, vagy pedig legyen szíves ember módjára viselkedni, ugyanis nincsen semmiféle garancia arra, hogy ezt egyébként magától megteszi. (Folyamatos zaj, közbeszólások.)
Most pedig továbbmennénk, ha megengedik. A vitából van Novák Előd kitiltva, a jelenléttel ez sajnos nincs összekötve a házszabály szerint. De amennyiben ezzel elégedetlenek a képviselő urak, akkor, kérem, tegyenek egy olyan javaslatot, hogy a kettő összefüggjön, és akkor én ezt örömmel fogom támogatni a frakciómban. Nem tudom, érzékelhető-e a házszabály… (Taps a kormánypártok soraiból. - Szilágyi György: Az MSZP javaslatát támogatja a házelnök úr?)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť