LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Ha megengedi, akkor azzal kezdeném, hogy az egységes kormányhivatal - ami április 1-je óta létezik a magyar közigazgatásban lényegében 140 év után - adja meg a lehetőséget arra, hogy Balatonvilágos ügyében a kormány közvetlen intézkedést tehessen.
Másrészről pedig szeretném azt megjegyezni: nem hiszem, hogy bárki is a Balatonra bevásárlás céljából érkezne. A Balatonra pihenni mennek az emberek, és azt hiszem, hogy az egy akceptálható dolog attól, aki pihenni megy, hogy tiszteletben tartja a vasárnap munkát végzők munkaszüneti napját.
(17.10)
Arra gondolok, hogy hozzászokhat az ember ahhoz, hogy vasárnap is el tud menni bevásárolni, ez egy kényelmes dolog, csak az a kérdés, hogy amikor önök vagy akár mi vasárnap bevásárolunk vagy bevásároltunk, akkor gondoltunk-e arra, hogy ezzel mit okozunk annak az embernek, aki a pult másik oldalán áll. Végiggondolta-e valaki, hogy amit megtehet szombaton vagy péntek délután, azt miért vasárnap teszi meg, ezzel elvonva azt az embert a családjától, akinek miattunk vagy miattam dolgoznia kellett vasárnap? Én azt kérem önöktől, hogy ezt is méltányolják.
Egyébként márciusban nőtt a kereskedelmi forgalom a vasárnapi bezárás ellenére, nem csökkent a kereskedelmi forgalom. (Harangozó Gábor István: Húsvét volt, miniszter úr!) Én úgy gondolom, hogy a társadalom ezeket a szempontokat akceptálni fogja mindenképp. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť