DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Mentelmi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Önök előtt is ismert tény, hogy 2015. január 8-án a Mindenható elszólította Lasztovicza Jenő képviselőtársunkat, aki 2014-ben a Fidesz-KDNP jelölő szervezetek közös jelöltjeként Veszprém megye 3. számú választókerületében szerzett egyéni képviselői mandátumot.
A 2015. április 12-én megtartott időközi választáson Rig Lajos, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje szerezte meg a szavazatok többségét. A Veszprém Megye 03. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 49/2015. IV. 16. számú, 2015. április 16. napján kelt határozatában megállapította, hogy Rig Lajos országgyűlési egyéni választókerületi képviselői mandátumot szerzett. A határozat 2015. április 19-én 16 órakor jogerőre emelkedett. A megbízólevél átadására 2015. április 21-én került sor.
Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. országgyűlési határozat 9. § (2) bekezdése szerint a mentelmi bizottság a mai ülésen megvizsgálta a Rig Lajos mandátumigazolásához szükséges iratokat. A képviselő úr nyilatkozatában előzetesen jelezte, hogy vele szemben összeférhetetlenségi ok nem áll fenn, tehát képviselői jogait gyakorolhatja.
A fentiek alapján a mentelmi bizottság a mai ülésen egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül a következő határozatot hozta: a mentelmi bizottság javasolja az Országgyűlésnek, hogy igazolja Rig Lajos mandátumát.
Köszönöm a megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok és a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť