DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Külön köszönöm a Fidesz frakciójának a nagyon tartalmas hozzászólását.
Először is Bárándy képviselőtársamra szeretnék reagálni. Én egyáltalán nem akartam elvenni a szocialista frakció kedvét, sőt éppen ellenkezőleg, pontosan azt próbáltam elmondani, ahelyett, hogy egy választási kampányban személyre, illetve pártra szabott cirkusz legyen - a Simon-ügyre gondolok, tavaly februárban -, ehelyett intézményes garanciák kellenek. Minket a Simon-ügy pontosan arra indított, hogy nem azzal kéne szórakozni kampányról kampányra, hogy kinek virít ott hirtelen 200 millió a bankszámláján, kinek növekszik hirtelen néhány négyzetméterrel a lakása, hanem kéne egy olyan intézményi garancia, amelyik a tisztességtelen, jogalap nélküli vagy éppen bűnöző módon szerzett vagyon eredetét napvilágra tudja hozni. Önmagában a vagyonnyilatkozat-tételi rendszer, akárhogyan reszelgetjük, erre nem alkalmas.
Az LMP javaslata egyébként kiterjed részben a közeli hozzátartozókra, részben az érdekeltségekre is. Láttunk már olyat az előző ciklusban, hogy bizonyos megrendelések az illető parlamenti képviselő érdekeltségénél landoltak, és utána végképp nem lehetett kideríteni, hogy valójában mi a vagyon eredete. Tehát egy olyan megoldás kell, amelyik intézményes szinten elejét veszi annak, hogy bűnös vagyonokat el lehessen dugdosni. Ne haragudjon, Bárándy képviselő úr, nem én veszem el az önök kedvét, nem én neveztem ki Simon Gábort az MSZP második emberének. Az pedig, hogy az ügyről a mai napig nem lehet bővebben tudni, szintén nem a mi felelősségünk.
Az pedig, Vejkey képviselő úr, hogy ön azt állítja, hogy nagyon szigorú, Európában az egyik legszigorúbb rezsim van Magyarországon (Dr. Vejkey Imre: A vagyonnyilatkozat tekintetében), azt gondolom, ez meglehetősen mulatságos eljárás. Annyira szigorú ez a vagyonnyilatkozati rendszer, hogy gyakorlatilag egyetlen pimasz, pofátlanul növekvő vagyontömeg eredetére sem lehetett rábukkanni az elmúlt 25 évben. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť