DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Ez a nemzeti vidékstratégia, amit az LMP is a Ház elő hozott Sallai Róbert Benedek kollégám jóvoltából, nem más, mint egy korábbi kormányhatározat; egy kormányhatározat, amit még Ángyán professzor úr terjesztett a második Orbán-kormány elé, és amiből soha nem lett valóság. Ez a nemzeti vidékstratégia nem más, mint az a politika, amit Ángyán József annak idején, a 2000-es években a Védegyletben képviselt, nem más, mint az a politika, ami Ángyán Józsefet 2005 őszén elvitte a Magosz tiltakozásaira. Ez az a politika, aminek jegyében a Magosz, sok mostani fideszes képviselő kiment az utcára és tiltakozott az álbaloldali kormány agrárpolitikájával szemben. És ez az a politika, amire önök 2009-2010-ben a választóik bizalmát kérték.
Most önök, illetve nem most, már 2012-ben, amikor ajtót mutattak Ángyán József vidékfejlesztési államtitkárnak, világosan megüzenték az embereknek, hogy vicc volt az, amit ígértek 2009-2010-ben. Erre a vidékstratégiára nincsen szüksége az Orbán-kormánynak. Ez a politika arról szól, az a vidékfejlesztési politika, amiért Ángyán József vállalta a Fidesz színeit és a kormánytagságot 2010-ben, hogy Magyarország szakít azzal a fejlődési pályával, ahol a vidék pusztán az agrárpolitika tárgya, ahol az egyre kevesebb embert foglalkoztató nagyüzem a gazdag kevesek pénztárcáját hizlalja.
Ehelyett Ángyán József egy olyan integrált vidékfejlesztési stratégiát ajánlott a kormány számára, ami egyébként nemcsak hogy élhetővé teszi a magyar vidéket, kulturális vidékfejlesztésről van szó, a természeti erőforrások megőrzéséről, hanem egyben segít beindítani a helyi gazdaságot. Ne a nagy latifundiumtulajdonosok gazdagodjanak, hanem sok kicsi, erős helyi gazdaság jöjjön létre, ami munkát ad az embereknek, és segít megőrizni a természeti erőforrásokat, a természeti örökségünket.
Erről szólt ez a stratégia. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť