MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselőtársaim! Nem árulok el nagy meglepetést azzal, hogy a Jobbik támogatja ezt a javaslatot, hiszen szóról szóra egy napon nyújtottuk be mi is ezt a határozati javaslatot. Aki esetleg nem követte a vitát, annak fontos megjegyeznem, hogy egyébként itt a Fidesz javaslatáról van szó. Tehát az a határozati javaslat szóról szóra megegyezik a Fidesznek a nemzeti vidékstratégiában foglalt anyagával, és ezt szeretnénk most a Ház elé hozni, amit egyébként még eredendően a Fidesz vállalt. Szóval, ne felejtsük el azt, amikor 2010-ben beültünk ide az Országgyűlésbe, még arról volt szó, hogy ezt a határozati javaslatot itt közösen a parlamenti pártok frakciói meg fogják tudni vitatni.
Aztán persze gyorsan világossá vált a Fideszben, gondolom én, hogy eszük ágában sincs a nemzeti vidékstratégiát megvalósítani, azóta Ángyán Józsefet, ugye, a szellemi atyját is kirakták a köreikből, most már nemkívánatos, így, ilyen módon talán érthető, politikai okokból mindenképpen, hogy nem merik idehozni ezt a stratégiát. Azonban, ha igaza van Font Sándor elnök úrnak és a fideszeseknek, akik amellett érveltek bizottsági ülésen is, hogy nem kell a Ház elé hozni ezt a stratégiát, tehát ha igazak azok az érvek, akkor pedig végképp nem értem, hogy miért nem vitatkozhatunk róla.
Ha minden rendben megy vidéken, ha minden úgy alakul, ahogy önök ezt megígérték 2010-ben és azt megelőzően, akkor önöknek kellene leginkább szorgalmazni azt, hogy leüljünk ide, a Ház falai közé és megvitassuk azt, hogy valóban igazuk van-e. Azért nem merik idehozni, képviselőtársaim, mert a nemzeti vidékstratégiában leírtakkal, az abban foglaltakkal köszönő viszonyban sincs a magyar valóság.
(18.10)
Nagyon sajnálom, hogy folyamatosan azzal a néhány ezer, valóban fejlődő és jól futó gazdasággal példálóznak, mintha ők lennének a magyar vidék, mintha belőlük kellene kiindulni, amikor a magyar vidék minőségéről beszélgetünk. Én nem vitatkozom azzal kapcsolatban, hogy van néhány ezer jól futó gazdálkodó, de a magyar vidék arról a 8 millió emberről kellene hogy szóljon, akiknek az életlehetőségei és az életminősége egyáltalán nem javult az elmúlt években, sőt nagyon sok esetben romlott.
Épp ezért határozottan követeljük, hogy ezt a stratégiát így tudjuk megbeszélni. Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a Jobbik padsoraiban és az LMP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť