SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az elmúlt időszak eseményei rámutattak arra, hogy a képviselők és a politikai vezetők vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettsége nem nyújt elegendő védelmet a visszaélések ellen, sorra derülnek ki egyes politikai körök kétes vagyonosodásai, és ezzel együtt világossá vált az a tény, hogy a jelenlegi rendszer semmi garanciát nem nyújt ez ellen a rendkívül káros jelenség ellen, így a rendszer radikális reformjára van szükség.
Éppen ezért mi támogatni fogjuk az LMP kezdeményezését, de hozzáteszem, hogy nagyon sok módosító javaslatot fogunk benyújtani hozzá, amennyiben a Ház elé kerül, hiszen mi sokkal radikálisabban kívánjuk megváltoztatni a jelenlegi rendszert. Volt erre módosító javaslatunk, amit Vejkey úr az előbb esetleg említett is. Ezt is elutasították és leszavazták önök, hiszen ebben benne volt ugyanúgy a vagyongyarapodási vizsgálat a ciklus elején és a ciklus végén is, ugyanúgy benne volt az, hogy a hozzátartozók vagyonnyilatkozatai legyenek nyilvánosak - ebben az szerepel, hogy ne legyenek nyilvánosak -, sőt el szeretnénk végre egyszer oda jutni, és ez szól most mindenkinek, aki itt ül bent a parlamentben és vagy amellett érvelt, hogy el kell fogadni ezt a törvényt, szigorítani kell, vagy esetleg az ellen érvelt, hogy ne kerüljön sor ilyen törvényre.
Nem beszélni kellene erről a kérdésről, hanem cselekedni kellene! A Jobbik politikusai mindannyian nyilvánosságra hozták a velük egy háztartásban élő családtagok vagyonnyilatkozatát. A gyermekeink, házastársaink vagyonnyilatkozata megtalálható a jobbik.hu-n, meg kell nézni, mert nincs takargatnivalónk. Elmondtuk, akinek nincs takargatnivalója, az csatlakozzon hozzánk, s hozza nyilvánosságra egyénileg. Ez saját egyéni döntés. Ne bújjanak a pártok mögé, egyénileg hozzák nyilvánosságra ezeket a vagyonnyilatkozatokat! De a Jobbikon kívül sajnos egyetlenegy képviselő sem hozta nyilvánosságra, s ez vonatkozik az LMP-re, az MSZP-re és a kormánypártiakra is. Hozzák nyilvánosságra, tegyenek lépést ez ellen! Jelen pillanatban nem beszélni kellene, hanem cselekedni.
Természetesen támogatni fogjuk azt, hogy a Ház elé kerüljön ez a törvény, de nagyon sok módosító javaslatot fogunk benyújtani hozzá, hogy még szigorúbb legyen, mint amit az LMP elképzelt.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť