KUCSÁK LÁSZLÓ

Full text search

KUCSÁK LÁSZLÓ
KUCSÁK LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én is csak nagyon röviden szólnék az imént is említett két momentum kapcsán. Déjŕ vu élmény, ami most hatalmába kerített. Az általános vitában volt alkalmunk erről szót váltani, de a pedagógusmúltamat ideidézve nem adom fel a reményt, hogy meg tudjam győzni Dórát.
Kedves Képviselő Asszony! Egyrészt az, hogy a Híd-programban az ön által említett adatok alapján - fogadjuk most ezt el - 40 százaléknyi a lemorzsolódás, ahhoz képest, hogy a szakképzés más területein mekkora, az nyilván adódik abból, hogy ennek a programnak a jelenlegi változatában egy egészen más merítésből összeállt diáksereg vesz részt. Ha itt 40 százaléknyi a lemorzsolódás, akkor én azt mondom, hogy 60 százaléknyi diákot viszont megmentettünk, segítettünk vissza eddig is. Ez szemléletmódbeli különbség, éppen önök mondták, hogy a diákok, a gyerekek szempontjából fókuszáljunk erre a kérdésre. Tegyük akkor meg ebben az esetben is. Azok az új elemek, amiket egyébként Vinnai képviselőtársam is elősorolt, amelyek a módosító javaslatokban szerepelnek éppen a Híd-program kapcsán, azok mind-mind újabb lehetőségeket nyitnak. Tehát én nem látom a macskát, pláne nem a forró kását, kerülgetésről meg szó nincs, hanem arról a törekvésről, hogy a Híd-programot még eredményesebbé tegyük ezen fiatalok számára.
És a tiszkekről, illetve a kialakítandó centrumokról is engedjen meg egy gondolatot, amit már szintén letudtunk, én legalábbis azt gondoltam, hogy letudtunk az általános vitában. A nagyságrendet tekintve a tervezett centrumok száma nem tér el attól, mint amennyi jelenleg is működő tiszk található az országban. Tehát nagyságrendileg ugyanakkora tételről beszélünk. Ha ön ostorozza ezt, akkor ostorozza a korábbit is, ami régmúlt időkre vezet vissza, de hát ezt már a másik frakciónak kellene címezni. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť