Döntés Házszabálytól való eltérések tárgyában

Full text search

Döntés Házszabálytól való eltérések tárgyában
Tisztelt Országgyűlés! Most házszabálytól való eltérésekre tett javaslatokról döntünk.
A Házbizottság azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés 2015. június 8-ai ülésnapján úgy térjen el a házszabálytól, hogy a Magyarországi nemzetiségek bizottsága nevében Hartyányi Jaroszlava ukrán nemzetiségi szószóló a napirendi javaslatról történő határozathozatalt megelőzően a szószólói intézmény és a Magyarországi nemzetiségek bizottsága létrehozásának június 4-ei, egyéves évfordulója alkalmából legfeljebb ötperces időtartamban felszólalhasson, azzal, hogy további hozzászólásra ne legyen lehetőség. A házszabálytól eltérésre tett javaslatot H/4892. sorszámon a honlapon is megismerhetik. Felhívom figyelmüket, hogy a házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hozzájárul-e a házszabálytól való eltéréshez. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a házszabálytól való eltérést 162 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A Házbizottság a házszabálytól való eltérésben azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés a géntechnológiai tevékenységről szóló 1998. évi XXVII. törvény módosításáról szóló T/4818. sorszámú előterjesztés tárgyalása során úgy térjen el a házszabálytól, hogy a szerdai napon már a zárószavazásra is sor kerülhessen. A házszabálytól való eltérésre tett javaslatot T/4818/2. sorszámon a honlapon megismerhetik. Felhívom figyelmüket, hogy a házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hozzájárul-e a házszabálytól való eltéréshez. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a házszabálytól való eltérést 161 igen szavazattal, 5 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Az összevont vitára ma utolsó napirendi pontként, a zárószavazásra a holnapi ülésnapon kerül sor. A módosító javaslatok benyújtási határideje ma 15 óra.
Tisztelt Országgyűlés! A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a határozathozatalokra a holnapi napon legkorábban 11 óra 15 perctől kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť