DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem mondhatják, hogy nem vagyok fogékony arra, hogy itt szakmai alapon tényszerű vitát folytassunk. Ugyanakkor ifjú siófoki képviselőtársamnak egy őszinte mondata volt, hogy egy éve képviselő. Azon túlmenően vagy a sötét tájékozatlanság, vagy a szándékos torzítás jellemezte a hozzászólását.
Beszélt a növekedési pályáról. Kérem, nézze meg a gazdasági statisztikákat 2008-2009-től minden negyedévre lebontva. A válság mélypontja, ami egy világgazdasági válság következménye volt, 2009 első félévére esett, és tudja, a gazdasági statisztikában, ha egymás után két negyedév pozitív, akkor azt mondják, hogy a gazdaság növekedési pályára állt. Na, mi így adtuk át 2010 májusában a kormányzást, hogy 2009 utolsó negyedévében már pozitív volt, és 2010 első negyedévében.
Tehát nagyon kérem, hogy ezt vegye figyelembe, már csak azért is, mert ha megnézi a diagramot, ez a dinamika tartott ki 2011 második félévéig (Közbeszólás a kormánypárti sorokból: El is hiszed?), amikor én nem mondom, hogy csak az önök kormányzásának az eredményeként, de negatívba, recesszióba ment át. Tehát kérem, hogy ragaszkodjon a tényekhez, azon túl, hogy képviselhetné Siófokon a boltbezárás károsultjait is, mert hát azért nem tesz jót ez az ön választási körzetének.
Ha szintén a realitás talaján kíván maradni, gondolkodjon már el azon a mondásán Gúr Nándor képviselőtársamnak, hogy egy év pihentetés 10 százalék. A világban ezt azért még pénzmosásnak hívják. Tehát erre ne legyenek már annyira büszkék!
Kivételesen egyet kell értenem azzal, amit a Jobbik padsoraiból hallottunk, hogy piacidegen a reklámtörvény ilyetén módon történő módosítása. Olyan nincs, hogy bármire egy törvény azt mondja, hogy 10 százalék, 15 százalék vagy akármilyen rögzített érték. Tehát azt kell hogy mondjam, hogy törvényességi szempontból ez skandalum. Köszönöm, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť