GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Képviselőtársaim, mindössze három dologra szeretném a figyelmüket felhívni a vita megkezdését megelőzően.
Az egyik az, hogy nem teljesen korrekt az, mondhatom nyugodtan így, hogy ha a költségvetési törvény általános vitájának a befejezését követően, a módosító javaslatok leadását követően kerül a Ház elé beterjesztésre a költségvetést megalapozó törvény. Burány képviselőtársam szólt erről részletesebben is, de a figyelmüket szeretném erre felhívni, mert nem korrekt.
A másik része a dolognak, hogy akkor, amikor szabályokat, szabályozásokat, törvényeket fogadunk el, fogadnak el, azt gondolom, az sem korrekt vagy még inkább nem korrekt, hogyha ezt kényük-kedvük szerint teszik meg. Korábban elfogadott szabályokat vagy felülírnak, vagy éppen nem felülírnak, de nem használnak, halasztják őket, és tényleg a kényük-kedvük szerint alakítják, formálják a folyamatokat. Semmi konzekvencia, semmi következetesség ilyen értelemben nincs abban, amit bizonyos értelemben az önök mágusa mondott, Matolcsyra gondolok. Emlékeznek rá, Matolcsy gazdaságtörténelmileg egy új, komoly fegyverténynek tekintette az adósságképlet bevezetését. Ennek a nem alkalmazása akkor mi, ha akkor az volt, mármint hogy gazdaságtörténelmileg komoly fegyvertény? Mert nem felelt meg mindaz, amit önök a költségvetési törvény kapcsán benyújtottak, a hatályos követelményeknek, ezért nyilván belekényszerültek egy ilyen folyamatba, mert nem merték felvállalni azt, ami a 700 milliárd forintos nagyságrendű teherviseléssel kapcsolatos lett volna.
Szóval, egy szó, mint száz, azt kellene csinálni, amit mondanak, és az emberek érdekeit kellene képviselni ezeknek a törvényeknek az életre hívásánál is. Elnök úr, köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť