DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az MVM hirdetési és szponzorációs költségvetése mintegy 10 milliárd forint, ez az egyik legbővebb a hazai vállalatok sorában. Példaként mondhatnám, hogy a MOL is csak mintegy harmadennyit szán hasonló célokra.
Ebben a kalapban számtalan, vitát kiváltó tétel található, milliárdokkal bővült ez az elmúlt időszakban és új irányokat is látni. A legnagyobb, mintegy ötmilliárdos tétel 2013-ban például az Andy Vajna kormánybiztos felügyelete alatt álló Magyar Nemzeti Filmalaphoz került. Az MVM által ’14 áprilisáig megkötött reklámcélú szerződések nemrég napvilágot látott listáján a Mahir, a Hung-Ister és a Vivaki neve is szerepel.
(12.20)
Míg konkrétan az MVM reklámköltése az elmúlt négy év során közel megtízszereződött az adatok szerint, 2009-ben listaáron mintegy 165 millió forintot érő hirdetésekben jelent meg, most már ez a szám ezekre a hónapokra gyakorlatilag évi másfél milliárdot ér el.
A legnagyobb hirdetési megrendelések az MVM-csoporttól számtalan olyan orgánumhoz kerültek, amelyek kormány közeliek, annak mondhatók; számos hazai sportklub életében is részt vesz az MVM, kulturális projekteket is támogat. A sport- és kulturális támogatások tekintetében is sokszor felmerül a kormányközeliség, sokszor nyernek kormány közeli előadók például támogatásokat. Adódik a kérdés, tisztelt államtitkár úr, hogy ki dönt az MVM hirdetési és támogatási tevékenységéről, a konkrét keretösszegekről.
Örülök, hogy ön válaszol, ismert borsodi kötődése, így hadd kérdezzem Miskolcról is, hiszen Miskolcon is vannak jelentős szurkolói bázissal rendelkező csapatok, eredményes sportágak, nívós kulturális rendezvények. A kulturális rendezvényekből csak néhányat, az operafesztivált, az egyre híresebb filmfesztivált említeném. A sportteljesítmények közül pedig a DVTK csapatai mellett megemlíteném a Miskolci Jegesmedvéket is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amely csapat mindent megnyert, ahol idén elindult.
Van az MVM-nek több fűtőműve is Miskolcon. 2012-ben 10 milliárdos bevétel keletkezett ebből (Az elnök ismét csenget.), ’13-ban 7 milliárd, ezt miskolciak adóforintjai adják.
Kérdezem tehát államtitkár urat, hogyan és mi alapján dől el, mit támogat az MVM. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť