DR. LEGÉNY ZSOLT

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én a benyújtott törvényjavaslat harmadik részéhez szeretnék szólni, amelyet Magyar képviselő úr és Sallai képviselő úr is említett, ez pedig a vad-gépjármű ütközések problematikáját hivatott rendezni. Ugye, a mostani módosítás a vad-gépjármű ütközések esetében a régi polgári törvénykönyv szerinti kárfelelősségi szabályokhoz történő visszatérést jelenti, tehát, ahogyan Sallai képviselő úr említette, gyakorlatilag a tavalyi módosítás volt - ha fogalmazhatok így - nem helyénvaló, és most visszatérünk a régi gyakorlathoz, aminek röviden és egy mondattal megfogalmazva az lesz a lényege, hogy a régi gyakorlat sokkal inkább kedvezett az autótulajdonosoknak és kevésbé a vadásztársaságoknak, az elmúlt évi módosítás, mondjuk úgy, a vadásztársaságokat hozta ebből a szempontból jobb helyzetbe, viszont, ahogyan említette Sallai képviselő úr is, ez nagyon sok esetben, mondjuk úgy, hogy igazságtalan élethelyzeteket eredményezett.
Az én értelmezésem szerint meg a frakcióm értelmezése szerint most visszatérünk a régi polgári törvénykönyvi szabályokhoz. Ezt mindenképpen üdvözítendőnek és jónak tartjuk, azt gondoljuk, ez így helyes, és valóban azért az állampolgárokat ne hozzuk nagyon kedvezőtlen helyzetbe egy-egy vaddal történő ütközés során. Elég nagy problémát, elég nagy traumát okoz az nekik, hogyha egy közúti balesetet szenvednek, nem kell, hogy azt még anyagilag is megtetézzük nekik.
Ha megengedi, államtitkár úr, remélem, csak egy szóbeli elszólásra szeretném felhívni a figyelmet. Az expozéja utolsó mondatában azt sikerült mondania, hogy a jogbiztonság felszámolására tenne javaslatot ez a jogszabály. Gondolom, ez csak egy elszólás volt. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť