DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Hála istennek, a két törvénynek, az előzőnek és ennek is pontosan ugyanazok a szabályozási körei, tudok válaszolni arra, amit ön elmondott a zárszóban.
Tudja, államtitkár úr, többedszer hallom már ezt az elképesztő érvelést önöktől, hogy mi változik. Hiszen ugyanaz lesz a beosztásuk, ugyanott fognak dolgozni, ugyanazt fogják csinálni. Államtitkár úr, ugye, azt azért ön is különbségnek érzi, hogy valaki egyszer autonóm módon működik, egyszer pedig egy politikai vezetőnek a közvetlen irányítása alá helyezik. Ugye, ezt gondolom, ön is tudja és érzi. Hogy egy miniszter felügyel egy területet, államtitkár úr - mert hallom ezt az érvet most, ahogy Répássy államtitkár úrral beszélgetnek erről -, az nem ugyanazt jelenti, mintha valaki közvetlen utasítást ad ezeknek az államigazgatási, korábban adott esetben autonóm államigazgatási szerveknek. Tudja, ezt nagyjából ahhoz tudom hasonlítani, ha picit talán sántít is a hasonlat, mintha ön azt mondaná, hogy legközelebb majd egy miniszter felügyelete alá rendelik az országgyűlési képviselőket. Ugyanitt fogunk dolgozni és ugyanezt fogjuk csinálni, csak hát, éppen lesz egy főnökünk, vagy az alkotmánybíráknak.
Tudja, államtitkár úr, azok, akik érintettek ebben az ügyben, azok, akik ott dolgoznak, azok pontosan értik, hogy miről van szó. Azok, akik egyébként egy kicsit értenek a területhez, azok is pontosan tudják, hogy miről van szó. Szeretnék önnek egy nagyon rövid levelet felolvasni, amit pontosan ezekben a percekben kaptam. „Tisztelt Képviselő Urak! Köszönöm, hogy egyáltalán valaki ellene mer szólni a szakigazgatási szervek halálának, a 18 féle szakma, hivatás eltüntetésének, beolvasztásának. Semmi köze a politikának az állatorvosokhoz, a népegészségügyi szakorvosokhoz, az építés-, műemlékügyhöz s a többi, s a többi. Ezek most eltűnnek, csak kis osztályok lesznek a politikai irányítású járási és megyei hivatalvezetők alatt. Miért nem lehet ez ellen fellépni?”
Tisztelt Államtitkár Úr! Valóban ez a kérdés. Nemhogy miért nem lehet ellene föllépni, hanem miért csinálják ezt? Pontosan látjuk és pontosan látják azok, akik érintettek és tudják, hogy miről van szó, hogy önök mit csinálnak. Ez, azt gondolom, hogy tökéletesen elfogadhatatlan.
És még egy kérés, államtitkár úr. Tudom, hogy önök azt szokták csinálni, hogy az ellenzéki képviselőknek esélye se legyen a vitában részt venni, hogy csak a zárszóban reagálnak. Itt van önöknek 17+8 perc, a Fidesznek és a KDNP-nek az időkerete. Tegyék meg, hogy átadják nekünk, ellenzéki képviselőknek, ugyanis nekünk már fogytán van az idő. Mondanivalónk lenne, önöknek, úgy tűnik, hogy nincsen.
Az előző vitában sem használtak ki egyetlen percet sem, sem a KDNP, sem a Fidesz, ebben a vitában sem egyelőre. Hát, ha önöknek ez nem kell, akkor tegyék meg, hogy átadják nekünk, hogy tudjunk érvelni. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť