KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Államtitkár úr az előző zárszavában egy egészen elképesztő dolgot mondott, azt, hogy azért jó ez a beintegrálás a kormányhivatalokba, mert így majd kompatibilis lesz az egyik hatóság a másikkal, és ugyanazok az emberek majd igény esetén más feladatokra kirendelhetők lesznek. Én elképzelem, amint egy volt OEP-es táppénzellenőr majd veszélyes üzemeket, veszélyes létesítményeket fog ellenőrizni.
Egészen elképesztő eredményre juthat. Nincsenek polihisztorok, minden hatóságnak megvolt a maga szakembergárdája, amelyet csak azon a területen célszerű alkalmazni, mert különben egészen elképesztő helyzetek állhatnak elő.
A másik: államtitkár úr hiába is mondja, hogy területi illetékességben nem fog ez problémát okozni. De van egy bibi, hogy ezek a fránya nemzeti parkok és természetvédelmi területek egyszerűen nem igazodnak a járási és megyei közigazgatási határokhoz, hanem átnyúlnak egyik területről a másikra, akár a vízfolyások, de mondhatnék más természetes képződményeket is, aminek megvolt eddig az a rendszere a természetvédelmi hatóságoknál, hogy az az adott természetvédelmi egység egy hatósághoz tartozott. No de ha megoszlik, s most is azt látjuk, hogy különböző környezetvédelmi hatóságok különböző jogalkalmazási vagy engedélyezési gyakorlatot folytatnak, és egyugyanazon területre vonatkozó engedélyt két különböző hatóság ad ki, két különböző jogalkalmazási gyakorlatot folytatva, annak milyen következményei lehetnek?
Egyszerűen nonszensz ez a törvény, továbbra is azt mondom, és Staudt Gábor képviselőtársam már elmondta, hogy nem tudjuk támogatni. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť