GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Magyarországon a kiskereskedelemben nagyjából olyan 530 ezer ember dolgozik, több mint 8000 milliárd forint az, ami forgalomként megjelenik. Tudniuk kell, hogy a legnagyobb adófizető gyakorlatilag a kiskereskedelem, azt is tudniuk kell, mint ahogy az előbbi példával alátámasztottam, hogy a legnagyobb foglalkoztatotti kört is ők teszik ki.
Tudniuk kell azt is, hogy a Vállalkozók Országos Szövetsége azzal kapcsolatosan, amit önök tesznek, mármint vasárnapi bezárások, azt mondja, hogy nagyjából olyan 200-250 milliárd forint kieséssel kell számolnia a költségvetésnek. Felvetődik rögtön az emberben a kérdés, hogy akkor hogyan is fogják ezt a helyére pakolni. Majd új adókat fognak kivetni, netán olyan formában, családbarát formában, mint ahogy azt a kereszténydemokraták általában szokták mondani, tehát hogy a családokat érintsék természetesen ezek az új adók?
De ha már családokról van szó, nézzük egy kicsit ezt a vasárnapi kérdést!
(15.40)
Azt gondolom, el kell gondolkodni újólag a Fidesznek és a kereszténydemokratáknak, jó-e ez a döntés. Szerintem nem, de azért kell elgondolkodniuk, mert a családokban a gyermekek általában szombaton meg vasárnap vannak otthon; a szülők is, ha tudnak dolgozni. Aztán ennek az a következménye, tudják, hogy ha a gyereknek cipőt kell venni vagy ruhát vagy bármi mást, akkor általában az édesanyjával, édesapjával együtt megy a boltba, veszi meg ezt vagy szombaton, vagy vasárnap.
Tudják, az, amit önök tesznek, ideológiai alapon vagy bármilyen más megközelítés alapján, az több millió embertől a lehetőség elvételét jelenti. Ráadásul a hétvégét megterhelik. Az egyébként is zsúfolt és terhes szombatokat vagy péntek délutánokat még inkább megterhelik azzal, hogy a vasárnap lehetőségét elveszik az emberektől. Azt kell mondjam, hogy persze még emellett húsbavágó is a történet, mert akik viszont dolgoznak és vasárnap munkatevékenységet folytatnak, azoktól elveszik a források megszerzésének a lehetőségét. Önök atyáskodni kívánnak az emberek fölött. Higgyék el, nincs szükségük rá! Higgyék el, az emberek maguktól képesek eldönteni azt, hogy mi jó nekik. Nem kellenek ehhez önök, nem! Higgyék el, nem kellenek!
Azt kellene tehát mérlegelniük, hogy ezt a döntést hogyan, miképpen változtassák meg, hogyan vonuljanak vissza ebből a kérdésből. Azt hiszem, el kellene gondolkodniuk rajta. Ez a döntés nem volt jó döntés. Változtassák meg! Ezzel még némi szimpátiára is szert tehetnek. Változtassák meg azért, mert ha nem teszik, akkor önökkel szemben nagyon sokan szembe fognak fordulni. Mindössze csak annyit kérdeznék önöktől: kell aláírásgyűjtés? Kell beadványok sokasága, vagy mi kell ahhoz, hogy ezt a rossz döntésüket visszavonják, és mikor fogják ezt megtenni? Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť