A Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásával kapcsolatos beruházásról, valamint az ezzel kapcsolatos egyes törvények módosítá...

Full text search

A Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásával kapcsolatos beruházásról, valamint az ezzel kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásával kapcsolatos beruházásról, valamint az ezzel kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés T/2250. számon a parlamenti informatikai hálózaton valamennyiük számára elérhető. A törvényjavaslathoz részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat nem érkezett, de a kormány kezdeményezte a Törvényalkotási bizottság eljárását. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/2250/16. számon, összegző jelentését pedig T/2250/17. számon terjesztette elő.
Most a határozathozatalok következnek. Tájékoztatom önöket, hogy a Házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az LMP képviselőcsoportja a T/2250/6. és 7. számú módosító javaslatok, az MSZP képviselőcsoportja a T/2250/3., 4. és 5. módosító javaslatok, a Jobbik képviselőcsoportja pedig a T/2250/10. módosító javaslat fenntartását indítványozta. Először ezekről szavazunk.
A T/2250/7. számú módosító javaslat Sallai R. Benedek képviselő úr javaslata. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt az indítványt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 7 igen szavazattal, 129 nem ellenében, 58 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/2250/6. számú módosító javaslat Szél Bernadett és képviselőtársai módosító javaslata. Ennek fenntartása esetén nem határozhatunk az MSZP képviselőcsoportja által előterjesztett fenntartáskérésekről, mert ez kizárja azokat. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a T/2250/6. számú indítványt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 38 igen szavazattal, 134 nem ellenében, 22 tartózkodás mellett elvetette.
A T/2250/3. számú módosító javaslatban Tóth Bertalan és Heringes Anita tettek javaslatot módosításra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt az indítványt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 42 igen szavazattal, 130 nem ellenében, 22 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/2250/4. számú módosító javaslatban Tóth Bertalan és Heringes Anita képviselő asszony tettek indítványt. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt az indítványt.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 42 igen szavazattal, 129 nem ellenében, 21 tartózkodás mellett elvetette.
A T/2250/5. számú módosító javaslat is Tóth Bertalan és Heringes Anita javaslata. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezt az indítványt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 39 igen szavazattal, 128 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/2250/10. számú módosító javaslat Kepli Lajos és képviselőtársainak az indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az indítványt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 22 igen szavazattal, 139 nem ellenében, 33 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
Mivel az Országgyűlés a módosító javaslatot nem tartott fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/2250/16. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 129 igen szavazattal, 64 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/2250/19. számú egységes javaslatot.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslatot 130 igen szavazattal, 62 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Az LMP képviselői felállnak, kezükben megafonokkal és különböző feliratú táblákkal. Dr. Schiffer András „Tisztességes üzletben nincs titok”, dr. Szél Bernadett és Schmuck Erzsébet közösen „Azt sem tudjátok, miről szavaztok!”, Ikotity István „Alaptörvény-ellenes, infotörvény-ellenes, aarhusi egyezményellenes”, Sallai R. Benedek pedig „Miért kell titkosítani az ’évszázad üzletét’?” feliratú táblát tart, miközben dr. Szél Bernadett, Schmuck Erzsébet és Ikotity István „Titkosítva” feliratú megafont is a magasba emel.)
Figyelmeztetem az LMP-képviselőcsoport tagjait, hogy nem tartották be az országgyűlési törvény 38/A. §-ának előírásait. Erről a Házbizottságot tájékoztatni fogom. Most pedig haladunk tovább.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť