VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Vállalkozásfejlesztési bizottság elnökeként meghívtam ma 11 órára a bizottság ülésére Matolcsy György jegybankelnök urat és Szijjártó Péter külügyminiszter urat.
Különösen fontos kérdéseink lettek volna a mostani brókerbotrány kapcsán, aminél egyet láthat biztosan az ország közvéleménye: ebben a Quaestor-koalícióban, ami a szocialisták és a Fidesz között szövődött, jó néhány politikus nyakig benne van.
Fontos látni, hogyan is alakultak az események. A szocialista kormányok időszakában a csaló brókerház 16,9 milliárd forintos állami kezességvállalásban részesült. Vajon elszámoltatta-e ezért a fedezetlen kezességvállalásért a Fidesz-kormány a Quaestort vagy akár a szocialistákat, akik megadták ezt a kezességvállalást? 2010-ben az Orbán-kormány eltussolta ezt az ügyet, nem indult ebben az ügyben büntetőeljárás, nem lett semmilyen következménye ennek a kezességvállalásnak, és le se ellenőrizték 2010-ben a Quaestort.
Érdekes volt, hogy amikor eltelt négy és fél év az Orbán-kormány hivatalba lépése óta zavartalanul, a kéttucatnyi független brókercégnél egyetlenegyet nem ellenőriztek le. Különböző sajtpapírokat adtak az embereknek azért, hogy elvegyék a pénzüket, hogy ilyen módon kifoszthassák őket.
Kiderült az Orbán-kormányról az is, hogy tőzsdéztek az adófizetők pénzével, ugyanis az a pénz, amit a Quaestornak odaadott a kormány, nyílt tőkepiaci műveletekben szabadon forgott.
Itt volt aztán a hazug magyarázat arról, hogy vajon miért egy tőzsdéző cégre bízza az Orbán-kormány az adófizetők pénzét: Lázár János azt találta erre mondani, hogy azért, mert ott alacsonyak voltak a számlavezetési költségek.
Tisztelt Fideszes Képviselők! Én azt kérem, ne nézzék ennyire hülyének a magyar embereket! Miért nem egy állami bankba teszik be a pénzt? Miért a csaló brókerháznak adják, egy olyan brókerház vezetőjének, aki jó kapcsolatokat ápolt a szocialistákkal is és önökkel is? (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Nyilvánvaló, hogy itt összeérnek a szálak, ezért nem történt eddig elszámoltatás ebben az ügyben.
Látható az is, és nyilvánosan megfogalmazódott a gyanú, hogy egyesek visszaéltek a bennfentes információkkal. Látni lehet, hogy milliárdokat menekítettek el a Quaestorból, miközben a kisemberek, a kisbefektetők pénze elveszett, és jó néhány magyar ember földönfutó lett, miközben a kormány mentette a pénzét a Quaestorból.
Követeli a Jobbik: ismerjük meg azoknak a magyar magánszemélyeknek és a hozzájuk tartozó vállalkozásoknak a nevét, akik az utolsó időszakban számlapénzt, értékpapírt vettek ki a Quaestortól. Ma délután az összes országgyűlési képviselőt nyilatkoztatja a Jobbik-frakció arról, hogy ő vagy valamelyik családtagja vagy valamelyik gazdasági érdekeltségük az utolsó időszakban vett-e pénzt ki a Quaestorból, menekítette-e onnan a vagyonát.
Fel szeretném arra is hívni a figyelmet, hogy mind a mai napig a Jobbik-frakció az egyetlen, amely nyilvánosságra hozta a képviselők családtagjainak vagyonnyilatkozatát. Ilyen módon mi nem a családtagok nevén menekítjük el a pénzt, mint ahogy jelenleg mások teszik, takargatva azt, hogy mi is történt ebben a Quaestor-ügyben.
Mit láthatunk most? Botrány van; elszámoltatást ígér a kormány. Minden egyes bank- és brókerbotrány idején ugyanez a cirkusz zajlott le. Tessék belegondolni: a Kulcsár-botrány, a Kulcsár-ügy 2003 óta húzódik, azóta nem történt meg benne az elszámoltatás! A szocialisták sem számoltatták el a csaló brókert. Négy és fél év Fidesz-kormányzás után vajon még mindig nincs lehetőség arra, hogy elszámoltassunk egy csaló brókert, és megszülessen az ítélet? Ezt nem lehet mivel magyarázni, hölgyeim és uraim!
(13.10)
Mindig ugyanaz a forgatókönyv érvényesül: a Fidesz vagy az MSZP alatt ellopják az emberek pénzét, a pénz soha nem kerül elő, mindig a politikusokhoz kötődő holdudvar valamelyik tagja teszi el a pénzt. Elszámoltatás soha nincs egyetlen ilyen ügyben sem.
Huszonnégy módosító javaslatot nyújtottunk be a pénzügyi felügyeletről szóló törvényhez, mindet leszavazták. Itt volt például egy olyan javaslat, amikor a fogyasztóvédelmi bírságok drasztikus emelésére tettünk javaslatot, nemmel szavazott rá a teljes Fidesz-frakció, beleértve Lázár Jánost, Rogán Antalt, Mesterházy Attilát, Tóbiás Józsefet, Gőgös Zoltánt és a teljes MSZP-frakciót. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Szégyen! - Moraj az MSZP soraiban. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ne személyeskedj!)
Önök mindig itt játsszák el a cirkuszt, de a háttérben, amikor szavazni kell, mindig nemmel szavaznak a hasonló indítványokra. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť