DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság március 26-ai ülésén megtárgyalta a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött, T/3019. számon benyújtott, egyes jogállási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 21 igen szavazattal, 10 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
A köztársasági elnök március 20-ai levelében kérte az Országgyűlést, hogy a törvényt - észrevételei alapos megfontolásával és a jogszabályban előírt egyeztetés lefolytatását követően - tárgyalja meg, és fogadja el ismét. Ahogy a bizottsági ülésen a kormány képviselője, Répássy államtitkár úr is jelezte, az államfő, amennyiben közjogilag érvénytelennek tartotta volna a javaslatot, úgy nem az Országgyűléshez, hanem az Alkotmánybírósághoz küldte volna az indítványt. A 165/2011-es alkotmánybírósági határozat irányadó lehet mindannyiunk számára akkor, amikor a közjogi érvénytelenség esetét mérlegeljük. Bizonyára így tett a köztársasági elnök úr is.
Az Igazságügyi Minisztérium az államfő kérésének megfelelően lefolytatta a szükséges egyeztetések, így a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum jóváhagyásával fogadta el azt a normaszöveget a Törvényalkotási bizottság, amely a járási kormánytisztviselők alapilletményének eltérítési lehetőségéről rendelkezik.
Az elhangzottak értelmében kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák a javaslatot. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(10.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť