DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Az Európai Unió és az Egyesült Államok között folyamatosan zajlanak a szabadkereskedelmi tárgyalások, sajnos ezek a tárgyalások azonban zárt ajtók mögött zajlanak, és konkrét hatástanulmányokat sem láthattunk a magyar kormány részéről, hogy egy ilyen megkötött megállapodás hogyan érintené Magyarország jövőjét.
(13.20)
A témában 2014. október 27-én az Európai ügyek bizottsága ülést tartott, és ott Mikola István államtitkár úr néhány számadatot ismertetett ugyan, de az, hogy ezek milyen hatástanulmányból valók, ennek a bővebb kifejtését ő nem tette meg, de ígéretet tett arra, hogy a bizottság tagjai számára elküldi azokat az anyagokat, amelyek elérhetőek a témában.
A bizottság tagjai hiába várták azt, hogy megkapják ezeket a hatástanulmányokat, ezért 2015. január 19-én írásbeli kérdést nyújtottunk be Bana Tibor képviselőtársammal Szijjártó Péterhez, és kértük, hogy a konkrét hatástanulmányokat tegyék elérhetővé.
A válasz megdöbbentő volt, ez 2015. február 3-án érkezett meg, és utalt ugyan egy 2013-as elemzésre, de egyértelművé tette miniszter úr azt is, hogy valódi hatástanulmányok nem készültek, hiszen arra hivatkoztak, hogy ezt majd csak a konkrét megállapodásnak az elfogadásakor vagy leírásakor lehet megtenni.
A gond csak az, hogy ezek a tárgyalások titokban zajlanak, részben még a magyar kormánytól is elzárva, ezért nem tudjuk, hogy mi alapján támogathatja a magyar kormány ezt a megállapodást. Ráadásul a GMO-termékek tilalma is elesni látszik, és egyébként, ahogy azt már prospektusokon is láthatjuk, civil szervezetek is tiltakoznak ezen megállapodás ellen.
Ezért kérdezném államtitkár urat, hogy konkrét hatástanulmányok nélkül hogy támogathatják ezt az egyezményt, és nem gondolják-e, hogy a nagyhatalmaknak adott biankó csekkek ideje lejárt, és előnye még nem származott Magyarországnak az ilyen hozzáállásból. Köszönöm, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť