MIRKÓCZKI ÁDÁM

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM
MIRKÓCZKI ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Országgyűlés! A miniszterelnök úr körül - finoman fogalmazok - morális és erkölcsi válság alakult ki, amely nem volt előzmények nélküli.
Ismeretes és senki előtt nem kell bemutatni, hogy a Jobbik megalakulása óta milyen antikommunista követelésekkel és a rendszerváltás tényleges befejezésével rendelkezik, és 2010. május 14-e óta szinte nem volt hét, nem volt hónap, hogy valamilyen javaslatot ne tegyünk az asztalra önök elé. Önök egyszer sem támogatták, és minden egyes alkalommal csont nélkül leszavazták a lusztrációs javaslatunkat, önök nem kívánnak megszabadulni az állampárt korábbi kiszolgálóitól, munkatársaitól. Önök egyszer sem támogatták, és minden egyes alkalommal csont nélkül leszavazták a kommunista luxusnyugdíjak elvételét célzó javaslatunkat. De ugyanígy tettek minden egyes alkalommal az ügynöklisták teljes feltárását, az ügynöklisták teljes napvilágra kerülését illetően, nem tették lehetővé, hogy bárki által - ismétlem, bárki által, nem az érintettek, nem a belső körhöz tartozók, hanem bármilyen magyar állampolgárok által - hozzáférhetők legyenek, önök ezt minden egyes alkalommal leszavazták.
Az előzményekben menjünk egy picit tovább, kronológiai sorrendben haladjunk. Egészen konkrétan néhány héttel ezelőtt előkerült egy bizonyos 6-os karton. Szeretném hangsúlyozni, hogy ezzel nem szerettünk volna foglalkozni, hiszen az illető nem közszereplő és mára elhunyt, amit szeretnénk tiszteletben tartani, azonban a tegnapi hírek alapján ezt sem kerülhetjük meg. Orbán Viktor miniszterelnök úr néhai apósa, Lévai István „Lenkei” fedőnéven az állambiztonság ügynöke volt a napvilágra került 6-os karton alapján, méghozzá - hogy is mondjam - a kartonok azt mutatják, hogy elég jó munkát végzett az ’56-os forradalom időszakában és azt megelőzően. Ez is felveti - hogy is mondjam - az önök tetteinek az előzményeit, hogy vajon miért, miért és miért tesznek mindent úgy, ahogy. Miért van az, hogy kommunikációs szinten önök antikommunistábbak az antikommunistánál, de tettekben soha semmilyen érdemi lépésre nem hajlandók? Most pedig - és most érkezünk el a tegnapi naphoz - Orbán Viktor miniszterelnök úr egykori szobatársa, jó barátja, üzlettársa, bizalmi embere, Simicska Lajos nem kevesebbet állít - és ha egy korábbi bizalmi ember ilyet állít, úgy gondolom, egy miniszterelnök esetében mindenképpen komolyan kell venni -, mint hogy Orbán Viktor egész egyszerűen igent mondott a III/IV-es főcsoport akkori kérésére és állítólag nemet a későbbi III/III-as főcsoport kérésére.
Ez nagyon sok mindent felvet. Ha megnézzük a nagy rendszerváltó elitet, adott nekünk egy pufajkás miniszterelnököt, adott nekünk egy D-209-es miniszterelnököt, adott nekünk számos KISZ KB-s miniszterelnököt, és most itt van ez a kérdés, amit jó lenne, ha egyszer s mindenkorra tisztáznánk. A Jobbik nem kéri, most már egész egyszerűen követeli - és nem tudok rá jobb szót -, hogy tegyünk már pontot arra a bizonyos rendszerváltásra! A Nemzetbiztonsági bizottságnak soron kívül, minden érintettet bevonva ki kell vizsgálnia ezt az ügyet: van-e nemzetbiztonsági kockázat, és kinek milyen szerepe van vagy lehet ebben a kérdéskörben? Erre kérem önöket, és ha nincs takargatnivaló, akkor nem fogják ezt gátolni. Ugyanígy, nem gátolják, sőt támogatni fogják azt a határozati javaslatunkat, amely arra irányul, hogy a magyar kormány kérje ki Moszkvától az összes állambiztonsági dokumentumot, amit annak idején elhurcoltak, és tegyék mindezt úgy, hogy hozzák is nyilvánosságra. Ha ennek ellentmondanak és ezt nem támogatják, ez megint azt bizonyítja, hogy valami - finoman fogalmazok - nagyon nem stimmel.
Egy ilyen külpolitikai környezetben, állapotban, amikor orosz-ukrán konfliktus van, amikor az ISIS ellen Kurdisztánba önök katonákat akarnak küldeni, amikor gigaberuházásokat hoznak tető alá 30 évre titkosítva, akkor - azt gondolom - nagyon nem mindegy, hogy a magyar miniszterelnök van-e bárki által olyan helyzetben, hogy adott esetben zsarolható. Nagyon kérem, engedjék, hogy ezt az ügyet tisztázzák, sőt álljanak az élére.
Ha Orbán Viktor miniszterelnök úr nem tud minden kérdésre megnyugtató, hiteles válaszokat adni, akkor mondjuk ki: le kell mondania! Ha pedig nem mond le önmagától, akkor velünk együtt önöknek is le kell mondatnia. Köszönöm szépen (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť