DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen. Először is, szerintem ne becsüljük le sem a tanárok (Kunhalmi Ágnes: Lázár János!), sem a diákok teljesítményét Magyarországon, amit önök itt a napirend előtti felszólalásaikban tesznek, hiszen ha összehasonlítjuk azt - még kevesebb képviselő volt itt, tehát szívesen megismétlem -, hogy míg az OECD-országok között az egy főre eső nemzeti össztermék arányában a 31. helyen állunk (Bangóné Borbély Ildikó: Ezt nem lehet magyarázni, államtitkár úr, nem kell!), addig a jelenlegi, még romló PISA-eredmény is a 28-29. helyet jelenti Magyarország számára a 35 ország közül, tehát a magyar oktatási rendszer erősebb, mint amilyen az ország gazdasági háttere. (Dr. Harangozó Tamás: Mint Zimbab-wé-ban!) Ebben a tekintetben szerintem el kell ismerjük az itteni teljesítményeket, mindamellett, hogy látjuk, két területen romlottak az eredmények, a harmadik területen, matematikából pedig megállt az eredmények romlása. (Bangóné Borbély Ildikó: Szégyen!)
Amit ön mondott, képviselő asszony, hogy nagymértékben meghatározza a családi háttér a gyerekek teljesítményét az iskolákban, ez így van, Magyarországon ebben nagy különbségek vannak, ez is így van. Csak az nincs úgy, tisztelt képviselő asszony, hogy ezt csak Magyarországra mondaná a PISA-jelentés, hiszen szerintem sokak számára meglepő módon ugyanezt fogalmazza meg akár Izrael, akár Luxemburg esetében is az OEDC jelentése. (Bangóné Borbély Ildikó: Szerintem hagyja abba! Ön a magyar államtitkár!) Ez azt jelenti, hogy más országok is hasonló…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť