DR. FAZEKAS SÁNDOR

Full text search

DR. FAZEKAS SÁNDOR
DR. FAZEKAS SÁNDOR földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Én úgy látom, hogy itt az absztrakciós szintek keverednek az ön által elmondottakban, egyszer egy konkrét pályázatról beszél, utána pedig a világ előtt álló kihívásokról, majd az ország vagy a kormány előtt álló kihívásokról. Szerintem ezeket érdemes külön kezelni.
Egyébként, akikre hivatkozik, miniszterelnök úr és miniszter úr is eltérő nagyságrendű témának tekinti ezt, és eltérő síkjait vetette fel ennek a problémának. Szerintem egyébként a világ olyan változás előtt áll, amire még egyetlen ország sincsen felkészülve. Ez jól látható a robotika fejlődésében, automata gyárak jönnek létre, kevés emberi részvételre van szükség a mezőgazdasági termelés egyes területein, műholdról irányítható mezőgazdasági termelési rendszerek vannak, számítógép-vezérelt termelési rendszerek. Tehát ez, azt hiszem, meg fogja rengetni a világról kialakított hagyományos filozófiánkat, hogyha ezt az oldalát nézzük a dolognak. És erre vajmi kevesen vannak fölkészülve.
(A jegyzői székben dr. Szűcs Lajost
Móring József Attila váltja fel.)
A másik pedig egy mindennapi alkalmazkodás, amit nyilván meg kell hogy tegyen a mindenkori kormányzat, a tudományos és technológiai területen dolgozók, ezeknek a területeknek a szereplői is. Ha van elképzelésük, azt örömmel fogadjuk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť