IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt héten csütörtökön a miniszterelnök úr, illetve a Miniszterelnökséget vezető miniszter úr olyan kijelentést tett, amelyek között összefüggés van nyilvánvalóan. Szeretném, hogy a miniszter úr megadja ezt a választ, hogy mi ez az összefüggés.
Múlt hét csütörtökön azt mondta a miniszterelnök úr, nyilván a saját maga által okozott bérválságból kivezető utakról beszélt, idézem: „Egy technológiai forradalom, új ipari forradalom küszöbén állunk. Olyan nagyarányú technológiai változás történik a modern gazdaságokban, ideértve Magyarországot is, ami mindent meg fog változtatni.” Egyrészt nyilván örülünk, hogy a miniszterelnök úr látja azt, hogy a XXI. századba értünk, őszerinte egyébként, ismét idézem: „meg fogja rengetni az egész modern gazdaságot, és komoly kihívás elé állít mindannyiunkat” - ezt mondta a miniszterelnök úr. Mire ugyanezen a napon, múlt hét csütörtökön Lázár János pedig, amikor kiállt a nyilvánosság elé és beszélt az EU-s pénzek kipörgetéséről - ami egyébként, tudjuk azt, egy korrupcióval erősen átszőtt folyamat -, akkor kifejezetten a magyar gyengeségek közé sorolta az EU-s pénzek felhasználását és a technológiai forradalomban való részvételt. Ezt mondta: „Nincs válasz arra, hogy egy technológiai forradalomban hogyan tud az ország részt venni.” A miniszterelnök úr belátta azt, hogy van itt egy XXI. század, ahol csak így tudunk részt venni, Lázár János úr pedig azt mondta, hogy nem tudunk részt venni ebben.
Erre a Lehet Más a Politikának jó néhány javaslata van, amit mindenképpen meg kellene tenni. A miniszter úr felé az a kérdésünk, hogy megfogadnak-e ezek közül akár néhányat. Ilyen például az oktatás forrásainak radikális növelése, az új, a diákok igényeihez igazodó alaptanterv bevezetése, a szakképzés rendszerének megreformálása, az oligarchák csapdájából való kivezetése, a felsőoktatás kapuinak minél szélesebbre tárása (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), a tandíj eltörlése, innováció, kutatás-fejlesztés…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť