SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az LMP támogatja a javaslat tárgysorozatba vételét. Megjegyzem, hogy eléggé szomorú, hogy ilyen javaslatcsomaggal kell az Országgyűlés elé jönni, amelyben olyan tételek vannak, hogy a csecsemőpelenka, az iskolai füzet, ceruza áfája csökkenjen.
Mi úgy gondoljuk, hogy a Jobbik által beterjesztett javaslatban megfogalmazott kérések jogosak. Persze, még volnának más termékek is, amiket ide lehetne sorolni. Érdekes elemnek tartjuk a tűzifa és a faszén szerepeltetését mint fűtési célú termékeket. Nyilván ez azért történik, mert vannak Magyarországon olyan családok, amelyek télen még fűteni se tudnak rendesen, tehát a gyermekek fáznak. Ezek is, mint néhány egyéb, nem kifejezetten csak a gyermekneveléshez kötődnek, hanem általában a szegénységben, mélyszegénységben élők problémáit tükrözik.
Mindez persze csak tűzoltás lehet. A cél igazán az volna, hogy mindenkinek legyen munkája és abból meg tudjon élni. Az LMP, mint amint már sok esetben elmondtuk, olyan adórendezést javasol, ami a minimálbér nettóját 23 ezer forinttal, 98 ezer forintra emelné. Ez mind a gyermekes, mind a gyermektelen családokon segítene. Fontos ugyanis a gyermekeket nevelők segítése, de nem hagyhatunk senkit sem az útszélen, azt gondoljuk, aki szükséget szenved, márpedig a Fidesz-kormány eléggé szétszakítja a társadalmat.
A gyermeknevelés költségeinek csökkentgetése csak azzal együtt érheti el a kívánt hatást, ha az oktatásra is többet költünk, különösen a hátrányos helyzetű térségekben, hogy az oktatás a kohézió eszköze legyen, ne pedig a különbségek bebetonozásáé. A cipő fontos, hogy a gyerek eljusson az iskolába, de ott jó oktatást is kell találnia. Tehát még egyszer: támogatjuk a tárgysorozatba vételt.
(17.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť