DR. SALACZ LÁSZLÓ,

Full text search

DR. SALACZ LÁSZLÓ,
DR. SALACZ LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. november 17. napján megtárgyalta a légiközlekedésről szóló 1995. évi XCVII. törvény módosításáról szóló T/12591. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 25 igen szavazattal, 2 nem szavazat ellenében összegző módosító javaslatot és összegző jelentést fogadott el.
Az összegző módosító javaslat a Gazdasági bizottság négypontos indítványát tartalmazza, amely egyrészről jogtechnikailag pontosítja a benyújtott szöveget. Másrészről az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvénnyel való összhang megteremtése érdekében szükséges a módosítás.
Az Eht. a rádiófrekvenciák használati jogának megszerzését ugyanis részletesen szabályozza, a légiközlekedési törvényben így elegendő erre az általános megfogalmazással történő utalás mind a polgári, mind az állami légi járművek tekintetében. Továbbá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jogállásából következően az elnök a kormány tagjával egyetértésben adhat ki rendeletet, így a rádiószolgálatra vonatkozó szabályozással való összhang megteremtése a rendelet kiadását megelőző, a javaslattal előírt egyeztetéssel biztosítható, amit a módosító javaslat meg is tesz.
Kérem a törvényjavaslathoz a támogatásukat. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť