DR. CZOMBA SÁNDOR

Full text search

DR. CZOMBA SÁNDOR
DR. CZOMBA SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Elhangzott szocialista képviselőtársainktól, hogy legyen nettó százezer forint a minimálbér. Szeretném kérdezni, hogy találtak-e partnert - mert ez elhangzott egy évvel ezelőtt is -, egyetlenegy szakszervezetet vagy egyetlenegy munkáltatói érdekképviseletet, amelyik ezt támogatta volna. (Cseresnyés Péter: Így van! Így van!) Tudja, hogy mit okozna ez? Mert az előtte való mondatában pedig azt mondta, hogy óriási a munkaerőhiány, és valamilyen módon lehetne… A kkv-kat féltik elsődlegesen. Tudják, mi lenne, hogyha százezer forint lenne a nettó minimálbér egyik pillanatról a másikra? (Dr. Varga László: Adómentessé kell tenni!) Tehát körültekintéssel, kellő körültekintéssel kell ezt kezelni! (Gőgös Zoltán közbeszól.)
Egyébként a bérek. Szeretném felhívni a figyelmet a multinacionális cégekre, nem kellett oda a kormány beavatkozása sem, nem kellett senki; a szakszervezetek leültek, a multinacionális cégek látták, hogy mi a helyzet, és emelték a béreket 10-zel, 15-tel, 20-25 százalékkal (Boldog István: Így van!), teljesen mindegy, hogy mi miben állapodtunk meg egyébként egy kerekasztal mellett, emelik a béreket, mert szükség van rá. Az is elhangzott itt, hogy a besorolás 2010-ben milyen volt. Tisztelt képviselőtársaim, önök 53 százalékról 80 százalékra vitték fel az államadósságot röpke hat esztendő alatt. Hitelből növekedtünk, és hitelből éltünk jól - hát, erre lennénk büszkék vagy büszkék önök? Tehát ezt hagyjuk! (Balla György: Most azt kell visszafizetni!) Ennek nyögjük ugye az árát még a mai napig is.
Az, hogy a PM-es felszólaló képviselőtársunk, Szabó Timea után… Most már értem, hogy a PM miért tart ott, ahol tart. (Derültség a kormánypárti padsorokban.) Tehát ez a fajta hozzászólás… Hogy mondjam? Nem is tudok mire reagálni.
A görög kérdéssel kapcsolatban még Szél Bernadettnek jelezném azért, hogy Görögországban a munkanélküliségi ráta igen magas, de ha nálunk megvalósul a garantált bérminimum növelése két éven belül jelentős mértékben, akkor érünk oda - akkor érünk oda! -, hogy 600 euró körül lesz, ami a görögöknél jelen pillanatban a garantált bérminimum. Ezen érdemes önnek is meg a szakértői csapatának is egy picit gondolkodni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť