TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Úgy gondolom, hogy a Fidesz-KDNP-kormánynak nincs szégyenkeznivalója a munkavállalói jövedelmek nö-vekedése terén, hiszen egyrészt csökkent a munka-jövedelmek adóterhelése, másrészt pedig azt gondolom, elfogadott tény, hogy a reáljövedelmek az elmúlt években jelentősen megnövekedtek. Mindamellett a munkavállalók megtakarításai és öngondos-kodása is lényegesen növekedett.
Nagyon fontos, hogy jelentős mértékben növekedett a minimálbér összege. (Gúr Nándor: Cafe-té-ria!) Ugyanakkor állami életpályarendszerek indultak el, és a reálgazdaságban keletkezett jövedelmek szintje is jelentősen megnövekedett, nem is beszélve az elmúlt héten megkötött hatéves, a munkavállalói, munkaadói oldal és a kormány közötti megállapodás-ról, amely jelentősen fogja növelni az össz-reál-jövedelmet a munkavállalók tekintetében.
Való igaz, hogy átalakult a cafetéria-rendszer, de ez nem hátrányos a dolgozókra nézve. Ennek az átalakulásnak az oka nem a kormány, hanem az Európai Unió, aki az Erzsébet-utalványt lényegében eltö-rölte, megszüntette Magyarországon. A cafetéria átalakítása kedvező a munkavállalók számára, hiszen lehetővé teszi, hogy változatlan adóteher mellett készpénzben kapják meg a jövőben a munkavállalók a cafetériajuttatás egy jelentős részét is. Amire ön utal, az öngondoskodás is megmarad a cafetéria-rendszeren belül, és különösen a munkavállalók tekintetében a 20 százalékos személyijövedelemadó-kedvezmény is megmarad az önkéntes pénztári számlára, a nyugdíj-előtakarékossági számlára, illetőleg a nyugdíjbiztosítás javára befizetett összegek tekintetében.
Azt gondoljuk, hogy a változó cafetériaszabályok nem fogják csökkenteni a munkavállalói öngondos-ko-dás mértékét. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť